Ez a „csodaszósz” három összetevőből, cukkiniből, vízből és egy kis erőlevesből állt. Az eredeti receptet Laura Grant gasztro-újságíró megfőzte, és az eredmény arra inspirálta, hogy továbbgondolja a receptet. Az eredmény pedig? Egy friss, ízes szósz, amely kedvenc tésztánkkal tálalva tökéletes kora őszi csemege. A több alapanyag ugyanis csak még ízesebbé tette a szószt. Nagyon fontos, hogy Lauren nem változtatott a főzési időn: Meghan azt nyilatkozta, hogy a titok a 4 órás főzési időben rejlik.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és kb. 6 perc alatt puhára főzzük. Kevés sóval ízesítjük.
2. 1,5 dl vízben elkeverjük a húsleveskockát és hozzáadjuk a hagymás keverékhez, majd beletesszük a felkockázott cukkinit, a préselt fokhagymát és megsózzuk. Alacsony hőmérsékleten, lefedve főzzük 4 órán keresztül, amíg a cukkini szét nem esik.
3. A cukkinikeverékhez hozzáadjuk a parmezánt, 2 evőkanál citromlevet, ½ teáskanál reszelt citromhéjat és a paprikapelyhet. Krémesre keverjük.
4. Megfőzzük a tésztát, de a csomagoláson olvasható főzési időnél 1 perccel kevesebb ideig. 2 dl főzővizet megtartunk, a tésztát leszűrjük.
5. A cukkiniszószt elkeverjük a lecsepegtetett tésztával és annyi főzővízzel, hogy még ízletesebb, tartalmasabb legyen. Sóval ízesíthetjük.
- Ha a Meghan-féle verziót készítjük, nincs más dolgunk, mint az felkockázott cukkinit a kevés vízben elkevert erőleves kockával megfőzni. 4 óra után a szósz sűrű és krémes lesz. Igazán egészséges fogás, minden diétában megállja a helyét.
- Tovább lehet fokozni az ízhatást, ha a víz helyett fehér bort használunk, a cukkinihez pedig babérlevelet adunk. Ha szeretjük, ropogósra sütött sonkát vagy szalonnát is szórhatunk rá.
- A recept könnyedén vegetáriánusok által is fogyaszthatóvá válik, ha a húsleveskocka helyett zöldséges leveskockával ízesítjük a cukkinit.
- Néhány friss fűszernövény, például a metélőhagyma, a bazsalikom vagy a kakukkfű jól illik a szószhoz.
- Parmezán helyett használhatunk kemény sajtokat (pecorino, gouda vagy gruyere).
Nyitókép: Shutterstock + NorthFoto
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.