Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Melyik lesz Magyarország cukormentes tortája? Íme az 5 döntős

Megvannak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei
Különleges ízekkel lepték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben induló cukrászok a zsűrit. A döntőbe 5 torta került, melyek közül a zsűri júniusban választja ki a verseny 2018-as győztesét.

Petrezselyem, hársfavirág, gyömbér, többek között ilyen alapanyagokból is készítettek tortákat, azok a cukrászok, akik desszertjükkel pályáztak Magyarország Cukormentes Tortája címre. A zsűri, amelynek tagja Erős Antónia és Vadon Jani is, ugyanakkor találkozott a már jól ismert alkotóelemekkel is, mint a piros gyümölcsök, a csonthéjasok, a túró vagy a kávé. A zsűri leginkább a kreatív megoldásokat és a harmonikus ízeket értékelte a legjobbak kiválasztásakor.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.

Az elődöntőben sorra érkeztek az idei remekművek Bechmann György zsűrielnök és a zsűritagok elé. A döntnököknek tetszettek a hagyományos ízek - málna, körte, cseresznye, szilva, túró, mogyoró –, de értékelték az újdonságokat is. Akadt olyan versenyző, aki petrezselyemmel fűszerezett citrommal, más csipkebogyó és hársfavirág párosítással, vagy éppen a kávé és a szilvalekvár fúziójával okozott felejthetetlen pillanatokat.

A bírálatnál a fő hangsúly az ízen, a küllemen, az összetételen, az újszerűségen volt. De a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaérték is fontos szempontot jelentett, hogy a kiválasztott édességek mindegyike a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető legyen, melyet bátran fogyaszthatnak akár cukorbetegek is.

A hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták kerültek:

Meggyes-túróhabos – Nándori Cukrászda, Budapest
Csipkerózsa – Édességlabor, Budapest
Habos feketecseresznye - Nándori Cukrászda, Budapest
Meggyes felhőtorta - Suhajda Cukrászda, Budaörs
Szőke szilva - Édességlabor, Budapest

A 2018-as győztes kreációt a nyár elején választja ki a zsűri. A Magyarország Cukormentes Tortája és a Magyarország Tortája verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.