Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Érdekességek

5+3 mérgező étel, ami akár halálos is lehet

A világ legveszélyesebb ételei
Egy étel nemcsak akkor lehet veszélyes, ha túl forró és megégetjük vele a szánkat, vagy ha félre nyelünk egy falatot. Vannak olyan ételek, amelyek olyan sok méreganyagot tartalmaznak, hogy ha nem kellő odafigyeléssel készítik el, akkor akár halálos is lehet. És ehhez nem kell messzire utazni.

1. FUGU

A világ egyik legveszélyesebb étele a gömbhal, a fugu. A hal húsában, leginkább a májában olyan veszélyes neurotoxin található, amely végzetes bénulást okozhat. A vérkeringést nem károsítja, éppen ezért az ember végig a tudatánál van. Japánban a séfek évekig tanulják a fugu elkészítését. A halfajta amennyire veszélyes, annyira közkedvelt is az ázsiai szigetországban. Évente 10 ezer tonnányit halásznak.

2. Sannakji

Az élő bébi polipból felszolgált étel Koreában népszerű. A polipokat feldarabolják, de a karokon lévő szívókorongok azonban még aktívak és rátapadhatnak az ember torkára. Ha mégis kedvet kapnál ehhez a nem túl étvágygerjesztő ételhez, akkor gyorsan kell enni és alaposan meg kell rágni a falatokat.

3. Ackee

Jamaika nemzeti gyümölcse, a helyiek nagyon szeretik, de súlyos gyomormérgezést, kómát, sőt halált is okozhat, ha nem megfelelő gyümölcsöt fogyasztunk. Az ackee csak akkor fogyasztható, ha teljesen érett és magától szétnyílik.

4. Vérkagyló

Kínában nagyon népszerű a vérkagyló, de rengeteg vírus és baktérium telepszik meg benne. Súlyos betegségek kórokozói, példéul a hepatitis A-t, a hepatitis E-t, a tífuszt vagy vérhast lehet kapni a fogyasztása után.

5. Casu marzu

Az olasz eredetű rohadt sajt csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak ajánlott. A sajtot addig érlelik, amíg a legyek be nem lepik. A sajtot a lárvák erjesztik meg, ugyanakkor a bélfalat is kimarhatják.

6. BODZA

Az itthon is nagyon népszerű bodza is a világ egyik legveszélyesebb ételei közé tartozik. A növény levele, magja ciánt tartalmaz. Csak akkor szabad fogyasztani a bodzát, ha teljesen megérett, egyébként hasmenést, görcsöket okozhat.

7. VÖRÖS BAB

Bizony Bud Spencer kedvencével sem árt vigyázni. A vörös babot be kell áztatni, és legalább tíz percig kell főzni forrásban, különben a babban lévő fitohemagglutinin mérgezést okozhat.

8. SÁRGABARACKMAG

Gyerekkorodban neked is a kezedre ütöttek a nagymamádék, amikor megtörted a sárgabarack magját és a benne lévő fehér termést megetted? A barack magja cianogén-glükozidot tartalmaz, ami ciánmérgezést okozhat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.