A nápolyi pizza az olasz pizzák között is kiemelkedőnek számít, és nem csak a különlegesen vékony tésztája miatt. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagok felhasználását kívánja meg a recept, és ezt olyan szigorúan veszik, hogy kizárólag a DOP-minősítésű összetevőkből alkotott pizza nevezhető nápolyinak. A sütése is speciális, ugyanis kemencében készül, extra magas hőfokon, és csak néhány percig.
Gianni egy rövid videóban bemutatta, hogyan együk a pizzát, ha Nápolyban járunk, és a tradicionális módon szeretnénk elfogyasztani a népszerű street foodot. Azt is elárulta, miért pizza portafoglio a neve az ételnek.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.