Rácz Jenő felesége, a gyönyörű Dóra gyakran oszt meg recepteket a követőivel a közösségi oldalán, így tett múlt hétvégén is, amikor egy nem mindennapi répátortás tiramisuról posztolt, amit a pisztácia tesz még ellenállhatatlanabbá. Nemcsak a süti tetejére került belőle, hanem a tésztájába is! A képet és vele együtt a receptet több ezren lájkolták már, és a kommentszekcióban is többen dicsérik az ötletessége, kreativitása miatt. Ha te is szívesen kipróbálnád a receptet, olvass tovább!
Hozzávalók:
A répatortához:
A krémhez:
A rétegezéshez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
1. A répatortához a liszten és az olajos magvakon kívül minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, simára dolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Azután beleforgatjuk a felaprított magkeveréket.
2. A tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy körülbelül babapiskóta vastagságú legyen. A 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krém hozzávalót összedolgozzuk.
4. A kész tésztát csíkokra vágjuk, belemártogatjuk őket az édes, meleg tejbe, és a krémmel felváltva egy tálba rétegezzük.
5. A tetejét megszórjuk csokiforgáccsal és szeletelt pisztáciával.
Nyitókép forrása: Instagram / Rácz-Gyuricza Dóra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.