A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

Rácz-Gyuricza Dóra egy nem mindennapi tiramisureceptet posztolt a hétvégén

Gyuricza Dóra
Sokunk kedvenc séffelesége, Rácz-Gyuricza Dóra sokoldalú tehetségét gyakran megvillantja a konyhában is, időről időre frappáns recepteket oszt meg követőivel. Így tett múlt hétvégén is, amikor egy nagyon guszta répatortás tiramisut tette közzé Instagram-oldalán.

Rácz Jenő felesége, a gyönyörű Dóra gyakran oszt meg recepteket a követőivel a közösségi oldalán, így tett múlt hétvégén is, amikor egy nem mindennapi répátortás tiramisuról posztolt, amit a pisztácia tesz még ellenállhatatlanabbá. Nemcsak a süti tetejére került belőle, hanem a tésztájába is! A képet és vele együtt a receptet több ezren lájkolták már, és a kommentszekcióban is többen dicsérik az ötletessége, kreativitása miatt. Ha te is szívesen kipróbálnád a receptet, olvass tovább!

Rácz-Gyuricza Dóra pisztáciás „répatorta” tiramisuja:

Hozzávalók:

A répatortához:

  • 3 db tojás
  • 2 db nyers répa (meghámozva, felszeletelve)
  • 1 csésze napraforgóolaj
  • 50 ml víz
  • 1,5 csésze cukor vagy édesítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 csésze liszt
  • 120 g magkeverék (dió, mandula, pisztácia)

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín (felverve)
  • 4 ek pisztáciavaj
  • édesítőszer (ízlés szerint)

A rétegezéshez:

  • 200 ml édes, meleg tej

A díszítéshez:

  • csokiforgács
  • szeletelt pisztácia

Elkészítése:

1. A répatortához a liszten és az olajos magvakon kívül minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, simára dolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Azután beleforgatjuk a felaprított magkeveréket.

2. A tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy körülbelül babapiskóta vastagságú legyen. A 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. A krém hozzávalót összedolgozzuk.

4. A kész tésztát csíkokra vágjuk, belemártogatjuk őket az édes, meleg tejbe, és a krémmel felváltva egy tálba rétegezzük.

5. A tetejét megszórjuk csokiforgáccsal és szeletelt pisztáciával.

Nyitókép forrása: Instagram / Rácz-Gyuricza Dóra

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.