Nincs nyár lángos nélkül, de nem hiányozhat a főtt kukorica, a házi kovászos uborka és a hekk sem a repertoárból. Ezek végtelenül egyszerű, és pont ezért hihetetlenül finom ételek, melyek mellé szinte kötelező elnyalni egy finom fagyit, vagy harapni a mézédes görögdinnyéből. A klasszikus strandételek azonban nem csak a hagyományos formában készíthetőek el.
A lángos egy kelt tészta, amit készíthetünk kenyértésztából, de gazdagíthatjuk krumplival, káposztával vagy akár kefirrel is. Egy TikTok-felhasználó azonban nem a lángostésztán, vagyis az összetételén csavart egyet, hanem a sütési mód során húzott újat. A megkelt és megformázott lángostésztát ugyanis nem tette rögtön a forró olajba, hanem előtte belemártotta felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatta, tehát bepanírozta!
Az eredmény a rántott lángos, ami egy extrán ropogós lángos, amit bátran lehet a megszokott feltéttel, fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal kínálni, de kerülhet rá pirított bacon és lila hagyma is.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.