Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

Ha szereted az albán pékségekben kapható kenyereket, zsemléket és kifliket, mutatunk egy olyan receptet, amitől a végeredmény kinézetre és ízre pont olyan lesz – de adalékanyagok nélkül készül, így egészségesebb pékárut fogyaszthatsz!

Az albán pékségekkel már több alkalommal foglalkoztunk itt a Mindmegettén. A működésük körüli zavaros helyzet (például az, hogy az üzemeltető cégek megkerülik a munkaügyi szabályokat) eleve nem teszi szimpatikussá a céget, de nagyobb baj, hogy a termékeik minőségével kapcsolatban is komoly aggályokat fogalmaztak meg a szakemberek.

Albán pékáru otthon, adalékanyagmentesen is készíthető / Fotó: Shutterstock
Albán pékáru otthon, adalékanyagmentesen is készíthető / Fotó: Shutterstock

Ennek ellenére sokan szeretik az albán pékségek kínálta jellegzetes ízű pékárukat. Ha te is szívesen fogyasztod, de elborzaszt a benne lévő sok adalékanyag, a parpercesreceptek nevű felhasználó egyik TikTok-videója alapján elkészítheted az egészségesebb, de ízre és kinézetre teljesen megegyező zsemlét (vagy kenyeret, kiflit stb.).

35 deka liszt, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, és 3 dl langyos víz – mindössze ennyi kell az albán pékségekben megszokott ízű tésztákhoz.

A hozzávalókat gépben (vagy kézzel) 15 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük, formázzuk annak megfelelően, hogy mit szeretnénk készíteni, ismét 40 percig kelesztjük majd 200 fokos, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

EZ AZ ALBÁN PÉKSÉGEK ÚJABB PISZKOS TRÜKKJE: EZT TÉNYLEG MEGETETIK A MAGYAR VÁSÁRLÓKKAL?>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.