A héj nélküli tök magjából hidegsajtolással nyert olajnak rengeteg jótékony hatása van. A tökmagolaj rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban. Jó gyulladásgátló, magas antioxidáns-tartalma miatt hozzájárul szervezetünk gyors regenerálódásához, Delta-7 fitoszterol tartalmának köszönhetően pedig csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, illetve enyhíti annak tüneteit. És most jön a lényeg, magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően afrodiziákumként is megállja a helyét. Érdemes tehát felturbózni vele a salátát!
A fügét már évezredek óta afrodiziákumként tartják számon, nyersen és aszalva egyaránt. Már az ókori görögök és rómaiak is szívesen fogyasztották a különleges csemegét az orgiák előtt. Az ízletes gyümölcs magas aminosav-tartalmának köszönhetően erősíti a szervezetet, a benne lévő proteinek pedig segítik a szexuális hormonok termelődését.
Az avokádó igazi szuperélelmiszer, finom és egészséges, magas B6-vitamin- és potassziumtartalmának köszönhetően elsősorban a nők szexuális teljesítőképességére van jó hatással, de a férfiak is bátran fogyaszthatják a szerelmi légyott előtt. Ráadásul az avokádó nemcsak az ágyban fokozza a teljesítményt: vértisztítóként és szíverősítőként is kiváló.
Az osztriga, a homár, a kagyló, a csiga, a rák, a tonhal igazán különleges fogások, ráadásul kiváló afrodiziákumok is. Az osztrigát az igazi ínyencek nyersen fogyasztják, kevés citromlével meglocsolva. A homár mellé egy pohár minőségi száraz fehérbor vagy pezsgő is dukál, ami még inkább megsokszorozza a szexuális vágyat.
A csokoládé kakaóbabból készül. A kakaóbab triptofán tartalma pedig serkenti a szerotonin termelést, azaz remekül megalapozza az este hangulatát és fokozza az élvezetet. Már a perui indiánok is tisztában voltak a csokoládé csábító erejével. Montemusa pedig - akinek hatszáz háremhölgye volt - éjjel-nappal kortyolta a kakaót a szexuális vágy szinten tartása érdekében.
További afrodiziákumok: spárga, zeller, eper, gránátalma, datolya, petrezselyem, bazsalikom, chili, gyömbér, ginzeng, fahéj, szegfűszeg, vanília, borsmenta, méz, ánizs, sárgarépa, rukola, uborka, cékla, mák… Van tehát miből válogatni a vacsora elkészítéséhez!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.