Kedves Tünde! Egy glutén- és egy laktózérzékeny illetőt várok vacsorára. Mi a férjemmel nem vagyunk érzékenyek, azonban nem szeretnék háromfélét főzni. Mi olyat tudok készíteni, ami finom, kiadós, és mindannyian fogyaszthatjuk?
Barátaid, ismerőseid részére gyors és egyszerű ételeket tudsz készíteni. Több olyan receptet is ajánlok, amelyeket mindenki bátran fogyaszthat. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok glutén és laktózmentesek is egyben!
Hozzávalók: hagyma, csicseriborsóliszt, rizsliszt, olaj, tojás, 100% paradicsomszósz, só, nád porcukor, őrölt fekete bors, bazsalikom, oregánó.
A hagymákat szeltekre vágom és rizslisztbe forgatom. A csicseriborsólisztet kikeverem a tojással, vízzel, sóval és az őrölt borssal, belemártom a hagymakarikákat és forró olajba megsütöm. A mártogatóshoz a paradicsomszószt összekeverem sóval, nádcukorra és a fűszerekkel.
Hozzávalók: kölestészta, laktózmentes reszelt sajt, tojás, fokhagyma, petrezselyem, laktózmentes vaj, só, őrölt bors.
A tésztát sós vízben puhára főzöm. A vajat felforrósítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majd a kifőzött tésztát belekeverem. Külön tálban a tojást habbá verem, beleszórom az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot. A fokhagymás tésztát kiolajozott tepsibe helyezem és leöntöm a tojásos masszával. Sütőben készre sütöm.
Hozzávalók: laktózmentes mascarpone, tojás, tápióka keményítő, banán, pisztácia, citrom, nádcukor.
A mascarponét a cukorral, keményítővel, és a banánnal botmixerrel összekeverem. A tojást felverem és a citrom kifacsart levét hozzáöntöm. A masszát kivajazott formába öntöm és vágott pisztáciát szórók a tetejére. Sütőben 180 fokon készre sütöm.
Hozzávalók: batáta (édesburgonya), olívaolaj, grill kolbász, só, bors, fenyőmag, petrezselyem, bazsalikom.
Az édesburgonyát meghámozom, szeletekre, majd hasábokra vágom. Befűszerezve sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és olívaolajjal lekenem. Melléhelyezem a kolbászkákat és együtt előmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. A batátát figyeljük, hogy ne égjen oda. A fenyőmagot az olívaolajjal, sóval, borssal, bazsalikommal és petrezselyemmel aprítógépbe összeturmixolom. Tálaláskor a petrezselymes fűszeres olajjal lelocsolom a kész batátákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.