Kedves Tünde! Tudnál ajánlani néhány glutén- és laktózmentes levesbetétet?
Szerencsére a laktót-és gluténérzékenyek is sokféle levesbetétből válaszhatnak. Kerülhet a levesbe húsgombóc, májgombóc, de készíthetünk daragaluskát, csipetkét is gluténmentes alapanyagokból, vagy tehetünk a levesbe csicseriborsót, pirított gm zsömlét, vagy gm kenyérkockát is, de akár rizsmetéltet.
Petrezselymes burgonyagombóc:
Hozzávalók:
2 db nagyobb burgonya, 1 mk barna rizsliszt, 1 db tojássárgája só, bors, szerecsendió, friss petrezselyem
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzöm. A kihűlt főtt burgonyát megpucolom és burgonyanyomóval áttöröm. Összekeverem a tojássárgájával, fűszerekkel, és a petrezselyemmel. Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázok és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzöm. Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralok még egyet rajta, és kész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.