Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Még odébb van ugyan a karácsony, de nekem már kezd megjönni a hangulatom az ünnepi készülődéshez. Vágyom a szegfűszeg, a fahéj, a alma, a dió, a narancs mámorító illatára, és nem tudom megállni, hogy ne süssek már most valami mézeset!
Mézes puszedli citrommázzal

Hozzávalók:

10 dkg puha datolya magozva
5 dkg mazsola
2 evőkanál kókuszzsír vagy vaj
2 db L-es tojás
1,5 evőkanál szezámliszt
1,5 evőkanál darált dió/mandula
3-4 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál méz
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 narancs reszelt héja vagy 4-5 csepp narancsolaj
3 evőkanál por eritrit
csipet citromsav
1 mokkáskanál citromhéj/ 2-3 csepp citromolaj

Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót/mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük egy fakanállal. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyiskanál segítségével adagolni tudjuk, így ha túl lágynak ítéljük, keverünk még hozzá zablisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsire pingpong labda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az alja picit pirult.

A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Még több cikk és recept házigazdánktól >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.