Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Még odébb van ugyan a karácsony, de nekem már kezd megjönni a hangulatom az ünnepi készülődéshez. Vágyom a szegfűszeg, a fahéj, a alma, a dió, a narancs mámorító illatára, és nem tudom megállni, hogy ne süssek már most valami mézeset!

Mézes puszedli citrommázzal

Hozzávalók:
10 dkg puha datolya magozva
5 dkg mazsola
2 evőkanál kókuszzsír vagy vaj
2 db L-es tojás
1,5 evőkanál szezámliszt
1,5 evőkanál darált dió/mandula
3-4 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál méz
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 narancs reszelt héja vagy 4-5 csepp narancsolaj
3 evőkanál por eritrit
csipet citromsav
1 mokkáskanál citromhéj/ 2-3 csepp citromolaj

Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót/mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük egy fakanállal. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyiskanál segítségével adagolni tudjuk, így ha túl lágynak ítéljük, keverünk még hozzá zablisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsire pingpong labda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az alja picit pirult.

A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Még több cikk és recept házigazdánktól >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.