Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Még odébb van ugyan a karácsony, de nekem már kezd megjönni a hangulatom az ünnepi készülődéshez. Vágyom a szegfűszeg, a fahéj, a alma, a dió, a narancs mámorító illatára, és nem tudom megállni, hogy ne süssek már most valami mézeset!
Mézes puszedli citrommázzal

Hozzávalók:

10 dkg puha datolya magozva
5 dkg mazsola
2 evőkanál kókuszzsír vagy vaj
2 db L-es tojás
1,5 evőkanál szezámliszt
1,5 evőkanál darált dió/mandula
3-4 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál méz
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 narancs reszelt héja vagy 4-5 csepp narancsolaj
3 evőkanál por eritrit
csipet citromsav
1 mokkáskanál citromhéj/ 2-3 csepp citromolaj

Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót/mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük egy fakanállal. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyiskanál segítségével adagolni tudjuk, így ha túl lágynak ítéljük, keverünk még hozzá zablisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsire pingpong labda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az alja picit pirult.

A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Még több cikk és recept házigazdánktól >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.