Kedves Tünde! Szerinted melyik gluténmentes liszt a legalkalmasabb a rántás készítéséhez? Te hogy szoktad elkészíteni?
A rizslisztet előszeretettel használom ételek sűrítéséhez. Ez a liszt a legtöbb boltban beszerezhető, nincs mellékíze, és könnyen lehet vele dolgozni, mert nem csomósodik.
Rántás készítése:
Egy serpenyőben olajat hevítek, beleszórom a lisztet, és világosra pirítom. Ha szükséges, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával vagy más fűszerekkel is ízesítem, majd hőkiegyenlítés után a főzelékhez, leveshez adom.
Figyeljünk arra, hogy a rizslisztes rántás először hígnak tűnhet, de pár perc múlva besűrűsödik. Én egy nagyobb adag rántást készítek el előre, és fokozatosan adagolom az ételhez, hogy elérjem a kívánt sűrűséget.
Kérdésedet írd meg a mindmegette@mindmegette.hu e-mail címre!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.