Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kávé

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz igazán különleges a reggeli kávéd

Kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni reggel? És ha ez még nem lenne elég, évek óta ugyanúgy iszod az élénkítő italod? Az ősz, az egyre hűvösebb idő talán elég ok, hogy végre változtass, és új szintre emeld a kávézást.

A kávé jótékony hatásával bizonyára tisztában vagy: a benne található koffeinnek hála, elfogyasztása után élénkebb, éberebb leszel, jobban tudsz koncentrálni. Vajon azt is tudod, hogy vannak fűszerek, amelyekkel felturbózhatod a reggeli italod?

Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock
Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock

Az olyan természetes ízesítőket, mint például a gyömbért vagy a csilit nemcsak az ízük, de a hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. Ám amit az őszi időszakban nem hagyhatsz ki, az a fahéj.

Megnyugtat és egészséges

A fahéj illata a meghitt, nyugodt pillanatokat idézi – már csak ezért is érdemes a kávédra szórni. Emellett csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Így lesz még ízesebb

A fahéjat egyszerűen rászórhatod és belekeverheted a kávéba – ez még a reggeli kómában is sikerülni fog. Ha főzéskor az őrölt kávé tetejére teszed, akkor az aromái közvetlenül a kávéba kerülnek, amitől még finomabb és igazán különleges lesz a végeredmény.

Próbáld ki a mi kedvencünket!

Fahéjas tejeskávé hozzávalói:

  • ½ tk. fahéj
  • 2 ek. barna cukor
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 2 dk tej
  • 1 adag kávé
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock

Elkészítése:

  • Főzd meg a kávét a szokásos módon.
  • A tejet melegítsd meg, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliát.
  • Öntsd a keveréket a kávéhoz. Melegen a legfinomabb.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


 

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.