Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: ananászos csirkesaslik, amivel a grillpartik sztárja lehetsz!

Ha a hétvégi grillpartin szeretnél valami hatásossal villantani a pácolt-klopfolt húsok mellett, akkor ezzel a csirkenyárssal - saslikkal - garantált a siker! Ha a fapálca tartalmán változatnál, bátran tedd, a lényeg, hogy amit egy serpenyőben összesütve szívesen ennél, és elég szilárdak - sült állapotban is - ahhoz, hogy egy nyársra felfűzhetőek legyen, azzal nem lőhetsz mellé!

Hozzávalók:

1/3 csésze (kb. 250 ml-es) ketchup
1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze szójaszósz
1/4 csésze ananászlé
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
10 g friss gyömbér

bors
1 nagy csipet édes-nemes paprika
1 1/2 csésze felkockázott zöld kaliforniai paprika
80 dkg csirkemellfilé
1 db ananász
1 fej lila hagyma

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a barna cukorral, a szójaszósszal, az ananászlével, 2 ek olívaolajjal, a felaprított fokhagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Adjunk hozzá némi sót, borsot és a pirospaprikát, keverjük össze, majd tegyünk félre a pácból kb. 1/2 csészényit.

A zöld kaliforniai paprikát mossuk meg, magházát távolítsuk el, húsát kockázzuk fel. Forgassuk a pácba a megtisztított, felkockázott csirkehúst. Lefedve tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.

A meghámozott ananászt vágjuk fel kockákra. A félretett pácot forgassuk össze az ananász-
szal, a paprikával, a felkockázott lila hagymával és a maradék olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet.

Húzzuk az alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra, és, ha tegyük a parázs fölé, és folyamatos forgatás mellett süssük meg - vagy, ha nem áll rendelkezésre szabadtűz, rendezzük el a tepsiben, é süssük készre 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: FRISSÍTŐ NYÁRI SALÁTA ROPOGÓS KOLBÁSZCSIPSSZEL >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: PIHE-PUHA CSOKIS-CÉKLÁS SÜTEMÉNY >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: CSIRKÉS TORTILLATEKERCS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.