A rakott krumpliról mindig a gyerekkorom jut eszembe, pedig igazából nem annyira rajongtam érte akkoriban. Kicsit több lépésből áll szerintem, mint kéne, de az eredmény minden lépést megér. Én a füstölt kolbász mellé szoktam még tenni lecsókolbászt vagy virslit. Uborka nélkül nehogy tálaljátok! Az fontos hozzávaló!
1kg krumpli
6 db tojás
10 dkg füstölt kolbász
45 dkg tejföl
2 ek zsír
1. A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk és külön-külön feltesszük őket főni. A krumplikat egészben kb. 30 percig főzzük bő, sós vízben, majd villával ellenőrizzük, hogy puha-e. A tojásokat 8 percig főzzük forrástól számítva, majd azonnal lehűtjük őket hideg vízzel. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és felkarikázzuk. A krumpliról még melegen lehúzzuk a héját és felkarikázzuk.
2. A kolbászt felkarikázzuk és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.
3. Kiszedjük a serpenyőből a kolbászkarikákat, a kisült zsírját pedig összekeverjük a tejföllel.
4. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék zsírral. Belefektetünk egy réteg krumplit, aztán tojást, teszünk rá kolbászkarikákat és megkenjük a kolbászzsíros tejföllel. (Mostanában teljesen más állagúak a különböző márkájú tejfölök, ezért, ha sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy inkább egy folyósabb állagot kapjunk, mint sűrűt. Így jobban szét tud terülni majd a rétegek között).
5. A rétegzést addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel. Ízlés szerint akár szalonna szeleteket is fektethetünk a tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a rakott krumplit kb. 30 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni az oldala, illetve a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.