Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A rakott krumpliról mindig a gyerekkorom jut eszembe, pedig igazából nem annyira rajongtam érte akkoriban. Kicsit több lépésből áll szerintem, mint kéne, de az eredmény minden lépést megér. Én a füstölt kolbász mellé szoktam még tenni lecsókolbászt vagy virslit. Uborka nélkül nehogy tálaljátok! Az fontos hozzávaló!

Hozzávalók:

1kg krumpli
6 db tojás
10 dkg füstölt kolbász
45 dkg tejföl
2 ek zsír

Elkészítés:

1. A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk és külön-külön feltesszük őket főni. A krumplikat egészben kb. 30 percig főzzük bő, sós vízben, majd villával ellenőrizzük, hogy puha-e. A tojásokat 8 percig főzzük forrástól számítva, majd azonnal lehűtjük őket hideg vízzel. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és felkarikázzuk. A krumpliról még melegen lehúzzuk a héját és felkarikázzuk.

2. A kolbászt felkarikázzuk és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.

3. Kiszedjük a serpenyőből a kolbászkarikákat, a kisült zsírját pedig összekeverjük a tejföllel.

4. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék zsírral. Belefektetünk egy réteg krumplit, aztán tojást, teszünk rá kolbászkarikákat és megkenjük a kolbászzsíros tejföllel. (Mostanában teljesen más állagúak a különböző márkájú tejfölök, ezért, ha sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy inkább egy folyósabb állagot kapjunk, mint sűrűt. Így jobban szét tud terülni majd a rétegek között).

5. A rétegzést addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

6. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel. Ízlés szerint akár szalonna szeleteket is fektethetünk a tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a rakott krumplit kb. 30 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni az oldala, illetve a teteje.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.