Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A rakott krumpliról mindig a gyerekkorom jut eszembe, pedig igazából nem annyira rajongtam érte akkoriban. Kicsit több lépésből áll szerintem, mint kéne, de az eredmény minden lépést megér. Én a füstölt kolbász mellé szoktam még tenni lecsókolbászt vagy virslit. Uborka nélkül nehogy tálaljátok! Az fontos hozzávaló!

Hozzávalók:

1kg krumpli
6 db tojás
10 dkg füstölt kolbász
45 dkg tejföl
2 ek zsír

Elkészítés:

1. A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk és külön-külön feltesszük őket főni. A krumplikat egészben kb. 30 percig főzzük bő, sós vízben, majd villával ellenőrizzük, hogy puha-e. A tojásokat 8 percig főzzük forrástól számítva, majd azonnal lehűtjük őket hideg vízzel. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és felkarikázzuk. A krumpliról még melegen lehúzzuk a héját és felkarikázzuk.

2. A kolbászt felkarikázzuk és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.

3. Kiszedjük a serpenyőből a kolbászkarikákat, a kisült zsírját pedig összekeverjük a tejföllel.

4. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék zsírral. Belefektetünk egy réteg krumplit, aztán tojást, teszünk rá kolbászkarikákat és megkenjük a kolbászzsíros tejföllel. (Mostanában teljesen más állagúak a különböző márkájú tejfölök, ezért, ha sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy inkább egy folyósabb állagot kapjunk, mint sűrűt. Így jobban szét tud terülni majd a rétegek között).

5. A rétegzést addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

6. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel. Ízlés szerint akár szalonna szeleteket is fektethetünk a tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a rakott krumplit kb. 30 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni az oldala, illetve a teteje.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.