Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Az őszi- téli időszakban szívesebben fogyasztunk erősebb ízvilágú, kicsit csípősebb, meleget adó ételeket. A különféle tartalmas egytálételek fűszerezése is felerősödik és színre lép a legfőbb erő: a chili.

A chilis ételek esetében nem elengedhetetlen, hogy vörös arccal, izzadt tarkóval és zihálva együk a paprikával készített ételeket, itt is megtalálható az a mérték, amelynél a chilitől kellemesen csípős, bizsergető, de nem letaglózóan, bántóan agresszív lesz a fogásunk.

Chilis receptek >>>

Felhasználáskor vegyük figyelembe, hogy:

1. Chilipucolás, szeletelés alatt/ után ne nyúljunk a szemünkbe, szánkba, előtte alaposan mossunk kezet.

2. Ha kivágjuk a friss chiliből az eret, akkor lágyabb lesz az íze, veszít az erejéből.

3. Ha mégis túl sok chili kerül az ételbe és nagyon csíp, akkor sajttal semlegesíthetjük, vagy citromos vizet kortyolhatunk rá.

4. Nem a méret a lényeg: az esetek nagy többségében a kisebb chilik csípősebbek a nagyobbaknál.

5. A friss chili általában nem olyan erős, mint a szárított változatok. Azokkal nagyon óvatosan kell bánni, nem egyszerre adni az ételhez, hanem részletekben, hogy legyen idejük megmutatni magukat a fogáson belül.

Chili, csak csípősen >>>

Chili con carne, a chilis ételek alfája

A mexikói konyha csodálatos adománya, Columbo hadnagy és sokunk kedvence a babos, darált húsban gazdag, paradicsomszósszal készített chili. Itt a fűszer a legjobb arcát mutatja, a bab és a paradicsom finoman tompít rajta és csak az összhatás tökéletességében érvényesül a chili.

Chili con carne receptek >>>

Chili és az ázsiai ételek

A chili viszonylag hamar megvetette a lábát Ázsiában, ennek eredményeképp az általunk kedvelt indiai fűszerkeverékekben is fellelhető, valamint számos ázsiai étel elkészítéséhez elengedhetetlen. A különféle masalak (keverékek) erőssége is sok esetben a hozzájuk felhasznált chilin múlik. A chilis keverékek jó partnerei a különféle húsoknak és a zöldségeknek, hüvelyeseknek is.

Chilis csokoládé

A chili és a csokoládé házasságára érdemes építeni. A 65-75% -os étcsokoládékból, némi chili hozzáadásával csodálatos krémek, sütemények készíthető. A hangsúly itt is a mértékletességen van, a chilinek hozzá kell adnia, ki kell teljesítenie a csokoládé ízét, nem szabad elnyomnia.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.