Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Könnyed, nyári tészta, melyre a húsimádok se fognak nemet mondani! Bloggerünk ezt a könnyű tésztás fogást főzte ki nekünk, amelyből egy falat sem maradt a fotózás végére.

A cukkini a nyár slágere. Nagyjából bármilyen formában el lehet készíteni, és bármihez illik: legyen szó húsról, tésztáról vagy épp süteményről. Nálunk a családban a cukkini, sokáig nem volt slágertermék, valahogy megragadtunk a patiszonnál, aztán helyet kért a padlizsán is, és sajnos csak a sor végén kullogott a cukkini. Ma már ezt egészen máshogy alakul, mert imádom a cukkinit, bár olykor sajnálom is, mert most meg a patiszon van a sor végén a kívánságlistán. Még a cukkini csipszre nem szántam rá magam, de ami késik nem múlik! Addig is, marad ez a fincsi tészta! :) Sonkával! :D


Hozzávalók (4 személyre):

400 g masnitészta

4 gerezd fokhagyma
400 g cukkini
2-3 ág bazsalikom
6 ek olívaolaj
8 szelet Fekete-erdő sonka
40 g parmezán

1.

A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A fokhagymát hámozzuk meg, szeleteljük fel. A megmosott cukkinit hosszában vágjuk félbe, azután karikázzuk fel. A bazsalikomleveleit csipkedjük le.

2.

Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta a cukkinikarikákat 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a bazsalikomleveleket, és pirítsuk együtt további 2 percig.

3.

A tésztát szűrjük és csepegtessük le, majd forgassuk össze a zöldséges keverékkel. Halmozzuk tányérokra, végül kínáljuk a sonkaszeletekkel és a leforgácsolt parmezánnal díszítve.

Elkészítési idő: 40 perc
 

 

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

 

Adri receptjeit itt találod >>> 
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.