A cukkini a nyár slágere. Nagyjából bármilyen formában el lehet készíteni, és bármihez illik: legyen szó húsról, tésztáról vagy épp süteményről. Nálunk a családban a cukkini, sokáig nem volt slágertermék, valahogy megragadtunk a patiszonnál, aztán helyet kért a padlizsán is, és sajnos csak a sor végén kullogott a cukkini. Ma már ezt egészen máshogy alakul, mert imádom a cukkinit, bár olykor sajnálom is, mert most meg a patiszon van a sor végén a kívánságlistán. Még a cukkini csipszre nem szántam rá magam, de ami késik nem múlik! Addig is, marad ez a fincsi tészta! :) Sonkával! :D
400 g masnitészta
só
4 gerezd fokhagyma
400 g cukkini
2-3 ág bazsalikom
6 ek olívaolaj
8 szelet Fekete-erdő sonka
40 g parmezán
A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A fokhagymát hámozzuk meg, szeleteljük fel. A megmosott cukkinit hosszában vágjuk félbe, azután karikázzuk fel. A bazsalikomleveleit csipkedjük le.
Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta a cukkinikarikákat 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a bazsalikomleveleket, és pirítsuk együtt további 2 percig.
A tésztát szűrjük és csepegtessük le, majd forgassuk össze a zöldséges keverékkel. Halmozzuk tányérokra, végül kínáljuk a sonkaszeletekkel és a leforgácsolt parmezánnal díszítve.
Elkészítési idő: 40 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.