A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amik egyrészt nagyon laktatók, másrészt gyorsan elkészülnek, és nem kell másfél órát a tűzhely mellett állni. Ez pont az az étel, amivel hamar végez az ember, ellenben olyan bőséges vacsorája lesz, hogy jobb, ha már eleve csak fél adagot eszik, mert utána biztos a kajakóma. :)



Hozzávalók (4 személyre):

500 g darált pulykahús
3 ek olívaolaj
csilisbab-fűszerkeverék
400 g vörösbabkonzerv
2-3 ek paradicsompüré
4 db tortillalap
100 g tejföl
100 g reszelt sajt
1-2 szál zöldhagyma

1. A darált húst kevergetve pirítsuk fehéredésig a felforrósított olívaolajon. Adjunk hozzá a fűszerkeveréket a leszűrt babbal, egy kevés vízzel, valamint a paradicsompürével együtt, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a ragut 30 percig.

2. A tortillalapokat vágjuk fel csíkokra, majd forgassuk azokat a raguba, és főzzük puhára. A tejföllel meglocsolva, továbbá a reszelt sajttal és a megtisztított, felkarikázott zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

GYORS EBÉD FÁRADT ANYUKÁKNAK: PUPUSAS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>>
MI LEGYEN A VACSORA? SZUPERGYORS ÉS LAKTATÓ KRUMPLILEVES SONKÁVAL >>>
EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.