Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amik egyrészt nagyon laktatók, másrészt gyorsan elkészülnek, és nem kell másfél órát a tűzhely mellett állni. Ez pont az az étel, amivel hamar végez az ember, ellenben olyan bőséges vacsorája lesz, hogy jobb, ha már eleve csak fél adagot eszik, mert utána biztos a kajakóma. :)



Hozzávalók (4 személyre):

500 g darált pulykahús
3 ek olívaolaj
csilisbab-fűszerkeverék
400 g vörösbabkonzerv
2-3 ek paradicsompüré
4 db tortillalap
100 g tejföl
100 g reszelt sajt
1-2 szál zöldhagyma

1. A darált húst kevergetve pirítsuk fehéredésig a felforrósított olívaolajon. Adjunk hozzá a fűszerkeveréket a leszűrt babbal, egy kevés vízzel, valamint a paradicsompürével együtt, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a ragut 30 percig.

2. A tortillalapokat vágjuk fel csíkokra, majd forgassuk azokat a raguba, és főzzük puhára. A tejföllel meglocsolva, továbbá a reszelt sajttal és a megtisztított, felkarikázott zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

GYORS EBÉD FÁRADT ANYUKÁKNAK: PUPUSAS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>>
MI LEGYEN A VACSORA? SZUPERGYORS ÉS LAKTATÓ KRUMPLILEVES SONKÁVAL >>>
EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.