Az elmúlt időszakban sok volt a főzés és az evés. Már, aki ehet rendesen és nincs valami diétán, mint én. Így én csak ábrándoztam néha a sütemények és egyéb nagy zabálások után, annak viszont nagyon örültem, hogy végre jól vagyok és nem volt kajakóma se, egyszerűen csak jó volt minden.
Főzni viszont főztem a családnak, és úgy általában mindig rendes ételt kapnak, ha én nem is ehetek meg sok mindent. Kedvem viszont sokszor nincs, mert nyilván én is megenném az egészet, így néha elég nehéz helyzetbe sodrom magam.
Ezért próbálok mindig egyszerű dolgokat kitalálni, hogy legalább ne órákig kínozzam magam, amíg elkészül.
Ez pedig szerintem egy ál-melegszendvics, mert jóval gazdagabb a feltét, mint egy sima, egyszerű kis melegszendvics. Sikere lesz felnőttek és gyerekek körében is!
4 db kisebb bagett
3 db snack kolbász
200 g csemegekukorica (konzerv)
200 g sajt
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
6 ek paradicsompüré
csilipor
só
bors
szárított oregánó
1. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, kissé pirítsuk le, majd öntsük fel 80 ml vízzel, és közepes lángon főzzük 10 percig. Végül ízesítsük egy kevés csiliporral, sóval, borssal és szárított oregánóval.
2. A félbevágott bagetteket kenjük meg a fűszeres mártással, osszuk el rajta a felkarikázott kolbászt és a leszűrt kukoricát, majd szórjuk meg a lereszelt sajttal. Süssük a szendvicseket a 200 fokos sütőben 6 percig.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 540 kcal
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.