Imádom a pizzát és imádom a pizzatésztát. Már annyiféleképp kipróbáltam, hogy elmondani nem tudom. Tejföllel, paradicsommal, spenóttal, muffinformában és még ki tudja mennyi fajtáját kóstoltam már. Ez jóval egyszerűbb mindennél, igazából nem is nevezném pizzának, inkább ilyen kis vendégváró lepénykének, mondjuk grissini helyett.
Igazából nagyon fapadosra fogtam a dolgot, de mivel ez az első ilyen sütés volt, így nem is akartam túlgondolni. Biztos jól bírna egy kis paradicsomot vagy egy kis sajtot, de szerintem így is nagyon finom és őszintén megmondva, hiányérzetem sem volt.
Szóval hajrá, lehet kísérletezgetni, de ebben az egyszerű változatban sem fogtok csalódni!
A boltból:
1 csomag konyhakész pizzatészta
10 szelet Fekete-erdő sonka
A kamrából:
2 ek olívaolaj
1 tk szárított oregánó
tengeri só
1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma méretű darabra. Az egyiket helyezzük sütőpapírral bélelt sütőtálcába, locsoljuk meg az olívaolajjal, hintsük meg ½ tk szárított oregánóval, és rendezzük el rajta a sonkaszeleteket. Végül fedjük be a másik tésztadarabbal, és szórjuk meg a megmaradt szárított oregánóval, továbbá egy kevés tengeri sóval.
2. Süssük a töltött pizzát a 250 fokra előmelegített sütő középső részében 12-14 percig.
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 786 kcal
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.