A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A hagyma az egyik olyan alapvető élelmiszer, ami mindig jó, ha van otthon. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően tárolni, ennek köszönhetően ugyanis, akár hónapokig is friss maradhat ez a népszerű zöldség.

Ahhoz, hogy sokáig elálljon a hagyma, lényeges, hogy mindig egészséges zöldséget válasszunk: figyeljünk arra, hogy sértetlen legyen a héjuk, ne legyen rajtuk vágás vagy penész.

Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock
Figyeljünk arra, hogy mindig ép és egészséges hagymákat tegyünk el télire / Fotó: Shutterstock

Erre figyeljünk a tárolás során

  • Tárolás előtt fontos, hogy a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsuk meg. Ezután keressünk neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz és szintén jól szellőző. Erre a pincék, kamrák vagy garázsok is tökéletesek, ahol 4-10 fok van és alacsony a páratartalom.
  • A zöldséget tehetjük hálós zsákokba (ebben nagyon jól szellőzik) vagy papírzacskókba (ebben az esetben a szellőzés miatt szúrjuk ki a zacskót).
  • Egy másik módszer a hagymák fonásos tárolása – ehhez a hagymák hosszú szárát fonjuk össze, amit ezután egy szellős helyre felakaszthatunk.
  • Figyeljünk arra, hogy a hagymát ne tároljuk más zöldségek és gyümölcsök mellett, érdemes tudni, hogy a burgonya és a hagyma különösen felgyorsítja egymás romlását.

Ellenőrizzük rendszeresen

Megfelelő tárolás esetén is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hagymák állapotát és távolítsuk el azokat, amelyek esetleg puhábbak, penészesek. Ezzel megelőzhetjük, hogy a romlott hagyma a többit is megfertőzze.

Forrás: Sokszínű Vidék

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.