Örömmel hallom, hogy októberben nálatok is megjelenik a Jamie vidéki konyhája című tévésorozat könyv változata, amely az új keresztségben a „Jamie természetesen - 100 recept a kertemből” címet kapta. Ez volt a kilencedik könyvem – most a 12-nél tartok –, és világszerte nagy sikert aratott. Remélem, Ti is kipróbáltok majd belőle néhány receptet, vagy ötletet tudtok meríteni a kiskert újratervezéséhez. Akinek nincs kertje, az is kaphat tippeket: ablakpárkányon, erkélyen, vagy a konyha sarkában, kiürült konzervdobozokban is remek koktélparadicsomot vagy zöldfűszereket lehet termeszteni.
És akkor jöjjön az egyszerű és gyors desszert!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szilva
1 körte
1 alma
5 cl félszáraz fehérbor
4 cl brandy
2 dkg vaj
½ teáskanál őrölt fahéj
narancshéj csík
citromhéj csík
reszelt szerecsendió
csipetnyi őrölt szegfűszeg
3 evőkanál cukor
Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Nagyságtól függően feldaraboljuk (mindegyik darab nagyjából egyforma nagyságú legyen, hogy azonos időben puhuljanak meg). Kivajazunk egy tűzálló tálat, és beletesszük a gyümölcsöket. A narancs- és citromhéjcsíkot felaprítjuk, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, a reszelt szerecsendióval és a cukorral. Ezzel a keverékkel szórjuk meg a gyümölcsöket, és jól össze is forgatjuk. Felöntjük a félszáraz fehérborral, a brandyvel, és 20-25 percre forró sütőbe toljuk.
Tipp: Flambírozni is lehet a sült gyümölcsöket. Ekkor a brandyt ne adjuk hozzá, hanem a megsült gyümölcsre öntsük, és gyújtsuk meg.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.