Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Húsvét

Különleges húsvéti reggelit készíthetünk ebből a tescós péksüteményből

Úgy tartják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mégis a rohanó hétköznapokon gyakran nem jut elég idő rá. Hétvégén és ünnepnapokon viszont érdemes megadni a módját – húsvétkor nem is indíthatnánk ennél édesebben a napot.

Hasznos, ha van otthon egy-egy adag előrecsomagolt pékáru, mert a nagy kapkodásban ezekkel már nem kell bajlódni. A ráérős reggeleken, például a húsvéti hosszú hétvégén viszont nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, hanem különleges édes napindítót varázsolhatunk belőle.

Ez a péksüti megmentheti a rohanós reggeleket, de ha van időnk, különleges napindítót is készíthetünk belőle. Sőt, húsvétra is ajánljuk! (Fotó: Shutterstock)
Ez a péksüti megmentheti a rohanós reggeleket, de ha van időnk, különleges napindítót is készíthetünk belőle. Sőt, húsvétra is ajánljuk! (Fotó: Shutterstock)

Áfonyás-citromkrémes sült croissant

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl teljes tej (min. 3,5% zsírtartalmú)
  • 1½ tk. vaníliaaroma
  • 3 db tojás
  • 5 dkg + 1 ek. cukor
  • 6 db vajas croissant
  • 12 dkg citromkrém
  • 15 dkg áfonya

Elkészítése:

  1. Egy lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt a tejjel, amíg apró buborékok jelennek meg rajta, majd félretesszük.
  2. Egy tálban elkeverjük a vaníliaaromát a tojásokkal és az 5 dkg cukorral. Hozzáadunk egy keveset a meleg tejszínes tejből, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és simára keverjük.
  3. Vízszintesen félbevágjuk a croissant-okat, és az alsó részeket megkenjünk citromkrémmel, körülbelül a krém felét használjuk el. Visszatesszük a tetejüket, és elrendezzük a croissant-okat egy közepes méretű tepsiben úgy, hogy szorosan egymás mellett legyenek. Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, hagyjuk, hogy kissé magukba szívják a péksütemények.
  4. Azután megszórjuk az áfonyával, és egy kanállal eloszlatjuk a tetején a maradék citromkrémet. Megszórjuk a megmaradt 1 ek. cukorral, a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Frissen, melegen tálaljuk, tejszínhabbal vagy lekvárral tovább édesíthetjük.


Tipp: Ha épp nincs otthon, vagy nem kapunk előrecsomagolt croissant-okat, az előző napi, kissé szikkadt péksütemények megmentésére is kitűnő ez a recept.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.