Úgy tartják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mégis a rohanó hétköznapokon gyakran nem jut elég idő rá. Hétvégén és ünnepnapokon viszont érdemes megadni a módját – húsvétkor nem is indíthatnánk ennél édesebben a napot.
Hasznos, ha van otthon egy-egy adag előrecsomagolt pékáru, mert a nagy kapkodásban ezekkel már nem kell bajlódni. A ráérős reggeleken, például a húsvéti hosszú hétvégén viszont nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, hanem különleges édes napindítót varázsolhatunk belőle.
Egy lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt a tejjel, amíg apró buborékok jelennek meg rajta, majd félretesszük.
Egy tálban elkeverjük a vaníliaaromát a tojásokkal és az 5 dkg cukorral. Hozzáadunk egy keveset a meleg tejszínes tejből, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és simára keverjük.
Vízszintesen félbevágjuk a croissant-okat, és az alsó részeket megkenjünk citromkrémmel, körülbelül a krém felét használjuk el. Visszatesszük a tetejüket, és elrendezzük a croissant-okat egy közepes méretű tepsiben úgy, hogy szorosan egymás mellett legyenek. Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, hagyjuk, hogy kissé magukba szívják a péksütemények.
Azután megszórjuk az áfonyával, és egy kanállal eloszlatjuk a tetején a maradék citromkrémet. Megszórjuk a megmaradt 1 ek. cukorral, a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.
Frissen, melegen tálaljuk, tejszínhabbal vagy lekvárral tovább édesíthetjük.
Tipp: Ha épp nincs otthon, vagy nem kapunk előrecsomagolt croissant-okat, az előző napi, kissé szikkadt péksütemények megmentésére is kitűnő ez a recept.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.