Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Húsvét

5 mennyei finom és egyszerű sütemény tojásfehérjéből húsvétra

Macaron recept
Húsvétkor komoly mennyiségű tojás fogy, hiszen nemcsak a sonkához kínáljuk, hanem sütéshez is rengeteget használunk. Általában sárgájából több kell, így mindig marad néhány tojásfehérje a hűtőben. Hogy mi legyen a sorsa? Nos, semmiképpen ne dobjuk ki, készítsünk belőle vendégváró finomságokat!

A tojás elengedhetetlen a sütéshez: fontos alapanyag és sokféle szerepe van. A fehérje és a sárgája is más-más módon befolyásolja a végeredményt. A tojásfehérje, más néven albumin, a tojás teljes térfogatának körülbelül kétharmadát teszi ki, és főleg vízből és némi fehérjéből áll. (Emiatt például teljesen másként viselkedik sütés során, mint a tojássárgája, ami zsírban gazdag.) A sárgája gazdag ízt és egységes textúrát ad a süteményeknek, összekapcsolja a folyadékokat és a zsírokat (emulgeál), ez segíti az egyenletes eloszlást. A tojásfehérje semleges ízű, így a végeredmény ízét nem befolyásolja. A felvert tojásfehérje könnyűvé, levegőssé teszi a sütiket.

Tipp: A legjobb, ha a tojásokat szoba-hőmérsékletű állapotban keverjük a sütikhez. A szoba-hőmérsékletű fehérje jobban habosodik, mint a hideg.

Kedvenceink maradék tojásfehérjéből:

RUMOS-MÉZES AMARETTI>>>

CITROMOS KÓKUSZCSÓK>>>

HABCSÓK (ALAPRECEPT)>>>

MACARON CSOKIS ÉS LIME-OS KRÉMMEL>>>

MENNYEI GYÜMÖLCSKENYÉR – CSAK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL!>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.