Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Húsvét

5 mennyei finom és egyszerű sütemény tojásfehérjéből húsvétra

Macaron recept
Húsvétkor komoly mennyiségű tojás fogy, hiszen nemcsak a sonkához kínáljuk, hanem sütéshez is rengeteget használunk. Általában sárgájából több kell, így mindig marad néhány tojásfehérje a hűtőben. Hogy mi legyen a sorsa? Nos, semmiképpen ne dobjuk ki, készítsünk belőle vendégváró finomságokat!

A tojás elengedhetetlen a sütéshez: fontos alapanyag és sokféle szerepe van. A fehérje és a sárgája is más-más módon befolyásolja a végeredményt. A tojásfehérje, más néven albumin, a tojás teljes térfogatának körülbelül kétharmadát teszi ki, és főleg vízből és némi fehérjéből áll. (Emiatt például teljesen másként viselkedik sütés során, mint a tojássárgája, ami zsírban gazdag.) A sárgája gazdag ízt és egységes textúrát ad a süteményeknek, összekapcsolja a folyadékokat és a zsírokat (emulgeál), ez segíti az egyenletes eloszlást. A tojásfehérje semleges ízű, így a végeredmény ízét nem befolyásolja. A felvert tojásfehérje könnyűvé, levegőssé teszi a sütiket.

Tipp: A legjobb, ha a tojásokat szoba-hőmérsékletű állapotban keverjük a sütikhez. A szoba-hőmérsékletű fehérje jobban habosodik, mint a hideg.

Kedvenceink maradék tojásfehérjéből:

RUMOS-MÉZES AMARETTI>>>

CITROMOS KÓKUSZCSÓK>>>

HABCSÓK (ALAPRECEPT)>>>

MACARON CSOKIS ÉS LIME-OS KRÉMMEL>>>

MENNYEI GYÜMÖLCSKENYÉR – CSAK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL!>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.