Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Húsvét

Szuper húsvéti desszert: narancsos-mandulás legyezőkalács

Ha húsvétkor szeretnéd elkápráztatni a családot és a vendégeket egy igazán mutatós kaláccsal, ne keress tovább! A narancsos-mandulás legyezőkalács íze fantasztikus, a kinézete pedig egyszerűen csodás.

Kelt tésztából is lehet dekoratív desszerteket készíteni, jó példa rá a legyezőkalács. Ha követed az elkészítésre vonatkozó instrukciókat, biztosan sikerülni fog ez a látványos desszert, ami szépen mutat majd az ünnepi asztalon.

Finom és különleges, legyező alakja miatt szép is ez a kalács / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és különleges, legyező alakja miatt szép is ez a kalács / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • felvert tojás a tetejére

Az összeállításhoz:

  • kb. 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10-15 dkg durvára darált mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 zacskó nagy szemű arany mazsola
  • fél dl rum
  • fél dl narancslikőr
  • 2 kezeletlen narancs

Elkészítése:

1. Beáztatjuk a rum és a narancslikőr keverékébe a mazsolát.

2. Az élesztőt egy pohárban kis cukorral kikeverjük, hagyjuk állni.

3. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a porcukrot és a sót, hozzáadjuk a két tojássárgáját. Ráöntjük a meglangyosított tejszínt és a narancslevet, végül rákanalazzuk az élesztőt is. Kézzel vagy géppel lágy tésztát dagasztunk. Ha kell, kevés langyos vízzel vagy pici liszttel korrigáljuk az állagát. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk megkelni. Utána kinyújtjuk. Három egyenlő széles csíkra felvágjuk.

4. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, belekeverjük a mandulát, hozzáreszeljük a két narancs héját.

5. Megkenjük vele a tésztacsíkokat.
5. Megkenjük vele a tésztacsíkokat.


6. Megszórjuk a leszűrt mazsolával. Kicsit bele is nyomkodjuk, ne potyogjanak le.
6. Megszórjuk a leszűrt mazsolával. Kicsit bele is nyomkodjuk, ne potyogjanak le.


7. A tésztát négyzetekre vágjuk, egymásra tesszük.
7. A tésztát négyzetekre vágjuk, egymásra tesszük.


8. Letakarva ismét kelesztjük, végül a tetejét lekenjük felvert tojással, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
8. Letakarva ismét kelesztjük, végül a tetejét lekenjük felvert tojással, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.


(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több húsvéti kalács receptet itt találsz!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.