Kelt tésztából is lehet dekoratív desszerteket készíteni, jó példa rá a legyezőkalács. Ha követed az elkészítésre vonatkozó instrukciókat, biztosan sikerülni fog ez a látványos desszert, ami szépen mutat majd az ünnepi asztalon.
A tésztához:
Az összeállításhoz:
1. Beáztatjuk a rum és a narancslikőr keverékébe a mazsolát.
2. Az élesztőt egy pohárban kis cukorral kikeverjük, hagyjuk állni.
3. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a porcukrot és a sót, hozzáadjuk a két tojássárgáját. Ráöntjük a meglangyosított tejszínt és a narancslevet, végül rákanalazzuk az élesztőt is. Kézzel vagy géppel lágy tésztát dagasztunk. Ha kell, kevés langyos vízzel vagy pici liszttel korrigáljuk az állagát. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk megkelni. Utána kinyújtjuk. Három egyenlő széles csíkra felvágjuk.
4. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, belekeverjük a mandulát, hozzáreszeljük a két narancs héját.
(Borítókép: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.