Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Ha teljesen kifutottunk az időből, de még mindenképpen szeretnénk összedobni egy sós harapnivalót húsvétra, akkor a pizzás csiga receptje életmentő lehet. Amennyiben reggelire készítjük, garantált, hogy a süti fűszeres illata az egész családot előcsalogatja.

Oregánó és kakukkfű, ez a két fűszer az, ami igazán megbolondítja a pizzás csigát. És, hogy mi szól még a jellegzetesen finom illaton kívül a Vidék íze magazin kiváló receptje mellett? Például az, hogy negyed óra alatt összeállítható, és 10 perc alatt ki is sül. Ezután már csak azt kell lemérni, hogy mennyi idő alatt fogy el. Van egy tippünk: pillanatokon belül.

Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin
Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a pizzás csigához

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • fél üveg kész bolognai mártás (kb. 200 g)
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a paradicsomszósszal.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, rátesszük a szósszal megkent tésztára, meghintjük gazdagon reszelt sajttal.
  3. Rászórjuk az összevágott vagy elmorzsolt fűszereket. Enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. A hosszabbik oldalával párhuzamosan feltekerjük. Éles késsel két centi széles darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.