Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ha teljesen kifutottunk az időből, de még mindenképpen szeretnénk összedobni egy sós harapnivalót húsvétra, akkor a pizzás csiga receptje életmentő lehet. Amennyiben reggelire készítjük, garantált, hogy a süti fűszeres illata az egész családot előcsalogatja.

Oregánó és kakukkfű, ez a két fűszer az, ami igazán megbolondítja a pizzás csigát. És, hogy mi szól még a jellegzetesen finom illaton kívül a Vidék íze magazin kiváló receptje mellett? Például az, hogy negyed óra alatt összeállítható, és 10 perc alatt ki is sül. Ezután már csak azt kell lemérni, hogy mennyi idő alatt fogy el. Van egy tippünk: pillanatokon belül.

Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin
Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a pizzás csigához

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • fél üveg kész bolognai mártás (kb. 200 g)
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a paradicsomszósszal.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, rátesszük a szósszal megkent tésztára, meghintjük gazdagon reszelt sajttal.
  3. Rászórjuk az összevágott vagy elmorzsolt fűszereket. Enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. A hosszabbik oldalával párhuzamosan feltekerjük. Éles késsel két centi széles darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.