Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Ha teljesen kifutottunk az időből, de még mindenképpen szeretnénk összedobni egy sós harapnivalót húsvétra, akkor a pizzás csiga receptje életmentő lehet. Amennyiben reggelire készítjük, garantált, hogy a süti fűszeres illata az egész családot előcsalogatja.

Oregánó és kakukkfű, ez a két fűszer az, ami igazán megbolondítja a pizzás csigát. És, hogy mi szól még a jellegzetesen finom illaton kívül a Vidék íze magazin kiváló receptje mellett? Például az, hogy negyed óra alatt összeállítható, és 10 perc alatt ki is sül. Ezután már csak azt kell lemérni, hogy mennyi idő alatt fogy el. Van egy tippünk: pillanatokon belül.

Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin
Fél óra alatt elkészül a pizzás csiga / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a pizzás csigához

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (275 g)
  • fél üveg kész bolognai mártás (kb. 200 g)
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a paradicsomszósszal.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, rátesszük a szósszal megkent tésztára, meghintjük gazdagon reszelt sajttal.
  3. Rászórjuk az összevágott vagy elmorzsolt fűszereket. Enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. A hosszabbik oldalával párhuzamosan feltekerjük. Éles késsel két centi széles darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.