Puncstorta  recept
Puncstorta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Bárcsak hamarabb tudtuk volna! Így kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát

Tészta / Fotó: Shutterstock
A tészta vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb étel, hiszen gyorsan, könnyen és változatosan lehet elkészíteni. Akár nagyobb adagot is főzhetünk belőle, ami másnap is tökéletes, de csak jól felmelegítve. Te tudod, hogyan kell helyesen felmelegíteni a tésztát?

Akkor lesz a lehető legfinomabb a maradék tészta, ha egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon melegítjük fel. A tökéletes végeredmény érdekében néhány csepp olajra és egy kevés vízre is szükség lesz, ezek ugyanis segítenek fellazítani az összeragadt tésztát.

Tapadásmentes serpenyőben lehet tökéletesen átmelegíteni a tésztát / Fotó: Shutterstock
Tapadásmentes serpenyőben lehet tökéletesen átmelegíteni a tésztát / Fotó: Shutterstock

Ha a tésztafőzés során egy kicsit előregondolkodunk, akkor érdemes egy kevés főzővizet félretenni, amit felhasználhattunk a későbbi melegítés során.
A tapadásmentes serpenyő pedig azért fontos, mert ebben egyenletesen melegszik át a tésztát, továbbá az étel úgy frissül fel, hogy a szószban található csomók is feloldódnak. Különösen igaz ez a tejszínes öntetekre, amelyek megfelelő hő hatására lesznek újra lágyak és krémesek.
Bár mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegíteni az ételt, azonban fontos tudni, hogy ez a módszer könnyen kiszárítja a tésztát, ezért inkább maradjunk a fent említett, serpenyős technikánál.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.