Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Praktikus

Soha nem volt még ilyen finom a rántott hús: próbáld ki ezt a trükköt!

Rántott hús még finomabban
Talán nincs is olyan konyha kis hazánkban, ahol ne készülne rendszeresen rántott hús. Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla – és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!

A panírozott és bő zsírban sütött, magyarul rántott húsnak nevezett ételt magunkénak érezzük, de ugyanígy van ezzel még néhány ország Európában. Nevével ellentétben a bécsi szelet nem az osztrák fővárosból indult világhódító útjára, hanem Milánóból, és a Monarchia évei alatt terjedt el hazánkban. Egyébként a bécsi szelet és a rántott hús nem ugyanaz: míg az első kizárólag borjúhúsból, leginkább a gömbölyű felsáljából készül, addig a rántott hús alapanyaga lehet sertés – különösen karaj – és baromfi.

A köret is más: míg a bécsi szelethez főleg krumplisaláta illik, addig a rántott húshoz többnyire rizst és sült vagy főtt burgonyát kínálunk. A rántott húst ízletesebbé, omlósabbá tehetjük, ha a húst panírozás előtt vékonyan megkenjük olívaolajjal.

A rántott hús hozzávalói:

4 szelet szűzpecsenye vagy sertésborda

őrölt fekete bors
olívaolaj
4 ek kukoricaliszt
2 ek lenmagliszt
2 ek tökmagliszt
1 db tojás
5 ek panírmorzsa
4 ek tökmag
zsír


A körethez:
1 db vöröshagyma
2 ek kacsazsír
50 dkg újburgonya

őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld

Még finomabb lesz a rántott hús, ha a panírba tökmagot teszünk / Fotó: MME
Még finomabb lesz a rántott hús, ha a panírba tökmagot teszünk / Fotó: MME

Elkészítése:

  1. A rántott hús elkészítéséhez a hússzeleteket egyesével megsózzuk, megborsozzuk, gyengén kiklopfoljuk, és egy pici olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A liszteket összekeverjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket, ezt követően a felvert tojásba és végül a durvára vágott, tökmaggal kevert panírmorzsába rakjuk. A húst ezután forró zsírban oldalanként 4-4 perc alatt kisütjük.
  3. A körethez az apróra vágott hagymát kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd a karikákra vágott nyers újburgonyát hozzátesszük, és sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már kellően megpuhult, nagy csokor petrezselyemzöldet teszünk rá. Picit átforgatjuk, és a frissen sült rántott hússal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.