A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása rendkívül fontos, ám a gyerekek számára ez az üzenet még nem sokat jelent. A válogatósabb, kissé finnyás aprónépet is könnyen rávehetjük a zöldségek fogyasztására, ha különféle trükköket alkalmazunk, például krémlevesnek álcázzuk őket. A sima krémleves azonban nem minden esetben nyerő, a zöldség színe és sok esetben jellegzetes illata is lebuktathat minket, elárulhatja, hogy miben is mesterkedünk. Ilyen alapanyag a brokkoli is, a belőle készített krémleveshez nem árt egy pár trükköt bevetni.
1. Alaplével engedd fel!

A vízzel ellentétben az alaplé egy olyan ízben gazdag matéria, amitől eleve minden krémleves csak jobb lehet. A brokkolikrémleveshez használhatunk csak zöldségekből főzött alaplevet, de csontlevessel, húslevessel is hígíthatjuk.

2. Keverd más zöldségekkel!

A brokkoli ízét könnyen ellágyíthatjuk, ha a krémlevesbe kevés paszternákot, krumplit vagy akár sárgarépát is belefőzünk. Az arányokat kedvünk szerint módosíthatjuk, de alapesetbe egy fej brokkolihoz nagyjából négy közepes krumplit érdemes felhasználni. A krumpli nem csak a leves ízét befolyásolja finoman, hanem az állagát is megadja. Ha nem szeretnénk tejszínnel vagy sajttal sűríteni a levest, akkor a krumpli erre is megoldást jelent.

BROKKOLIS PAGODAKARFIOL-FŐZELÉK FŐZELÉKES FERIVEL - VIDEÓ! >>>
3. Sajtot bele!

A sajt tartalmassá teszi és finoman ellágyítja a brokkolikrémlevest. Akár bele is főzhetjük, vagy tálalás előtt a tányér aljára halmozhatunk egy adag finomra reszelt sajtot, s még a krémleves tetejére is ültethetünk egy sajtbóbitát. A félkemény sajtok közül a brokkoli legjobb partnere a cheddar, de ha kevésbé karakteres társat választanánk hozzá, akkor mozzarellával is kínálhatjuk, illetve főzéskor tehetünk bele egy kevés mascarponét. Sőt ezeket a sajtokat ötvözhetjük is és a mascarponéval lágyított levesbe tálaláskor nyugodtan tehetünk egy-két csipet reszelt cheddart.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZÖLDSÉG A VILÁGON >>>
4. Tálald zsemlében!

Nem csak mi, felnőttek szeretjük, ha cipóban kerül elénk az étel, az ifjabb generáció számára is vonzó lehet, ha nem is cipóban, de egy jól megsütött és nem túlságosan kivájt nagyobbacska zsömlében kapják az ebédjüket.

Legjobb brokkolis receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.