A vízzel ellentétben az alaplé egy olyan ízben gazdag matéria, amitől eleve minden krémleves csak jobb lehet. A brokkolikrémleveshez használhatunk csak zöldségekből főzött alaplevet, de csontlevessel, húslevessel is hígíthatjuk.
A brokkoli ízét könnyen ellágyíthatjuk, ha a krémlevesbe kevés paszternákot, krumplit vagy akár sárgarépát is belefőzünk. Az arányokat kedvünk szerint módosíthatjuk, de alapesetbe egy fej brokkolihoz nagyjából négy közepes krumplit érdemes felhasználni. A krumpli nem csak a leves ízét befolyásolja finoman, hanem az állagát is megadja. Ha nem szeretnénk tejszínnel vagy sajttal sűríteni a levest, akkor a krumpli erre is megoldást jelent.
A sajt tartalmassá teszi és finoman ellágyítja a brokkolikrémlevest. Akár bele is főzhetjük, vagy tálalás előtt a tányér aljára halmozhatunk egy adag finomra reszelt sajtot, s még a krémleves tetejére is ültethetünk egy sajtbóbitát. A félkemény sajtok közül a brokkoli legjobb partnere a cheddar, de ha kevésbé karakteres társat választanánk hozzá, akkor mozzarellával is kínálhatjuk, illetve főzéskor tehetünk bele egy kevés mascarponét. Sőt ezeket a sajtokat ötvözhetjük is és a mascarponéval lágyított levesbe tálaláskor nyugodtan tehetünk egy-két csipet reszelt cheddart.
Nem csak mi, felnőttek szeretjük, ha cipóban kerül elénk az étel, az ifjabb generáció számára is vonzó lehet, ha nem is cipóban, de egy jól megsütött és nem túlságosan kivájt nagyobbacska zsömlében kapják az ebédjüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.