Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása rendkívül fontos, ám a gyerekek számára ez az üzenet még nem sokat jelent. A válogatósabb, kissé finnyás aprónépet is könnyen rávehetjük a zöldségek fogyasztására, ha különféle trükköket alkalmazunk, például krémlevesnek álcázzuk őket. A sima krémleves azonban nem minden esetben nyerő, a zöldség színe és sok esetben jellegzetes illata is lebuktathat minket, elárulhatja, hogy miben is mesterkedünk. Ilyen alapanyag a brokkoli is, a belőle készített krémleveshez nem árt egy pár trükköt bevetni.
1. Alaplével engedd fel!

A vízzel ellentétben az alaplé egy olyan ízben gazdag matéria, amitől eleve minden krémleves csak jobb lehet. A brokkolikrémleveshez használhatunk csak zöldségekből főzött alaplevet, de csontlevessel, húslevessel is hígíthatjuk.

2. Keverd más zöldségekkel!

A brokkoli ízét könnyen ellágyíthatjuk, ha a krémlevesbe kevés paszternákot, krumplit vagy akár sárgarépát is belefőzünk. Az arányokat kedvünk szerint módosíthatjuk, de alapesetbe egy fej brokkolihoz nagyjából négy közepes krumplit érdemes felhasználni. A krumpli nem csak a leves ízét befolyásolja finoman, hanem az állagát is megadja. Ha nem szeretnénk tejszínnel vagy sajttal sűríteni a levest, akkor a krumpli erre is megoldást jelent.

BROKKOLIS PAGODAKARFIOL-FŐZELÉK FŐZELÉKES FERIVEL - VIDEÓ! >>>
3. Sajtot bele!

A sajt tartalmassá teszi és finoman ellágyítja a brokkolikrémlevest. Akár bele is főzhetjük, vagy tálalás előtt a tányér aljára halmozhatunk egy adag finomra reszelt sajtot, s még a krémleves tetejére is ültethetünk egy sajtbóbitát. A félkemény sajtok közül a brokkoli legjobb partnere a cheddar, de ha kevésbé karakteres társat választanánk hozzá, akkor mozzarellával is kínálhatjuk, illetve főzéskor tehetünk bele egy kevés mascarponét. Sőt ezeket a sajtokat ötvözhetjük is és a mascarponéval lágyított levesbe tálaláskor nyugodtan tehetünk egy-két csipet reszelt cheddart.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZÖLDSÉG A VILÁGON >>>
4. Tálald zsemlében!

Nem csak mi, felnőttek szeretjük, ha cipóban kerül elénk az étel, az ifjabb generáció számára is vonzó lehet, ha nem is cipóban, de egy jól megsütött és nem túlságosan kivájt nagyobbacska zsömlében kapják az ebédjüket.

Legjobb brokkolis receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.