A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Ezt keverte bele a panírba, és olyan ropogós lett a rántott hús, mint még soha!

Rántott hús
El tudjátok képzelni, hogy létezik a nagyi házi zsemlemorzsájával készített rántott húsnál ropogósabb? Hogy van olyan összetevő, amivel lehet fokozni ezt a páratlan élményt? Nehezen? Megértjük. De most mégis mutatunk egy trükköt, amit imádni fogtok!

A rántott húsnál, ha az tökéltesen van elkészítve, kevés csodálatosabb dolog létezik a világon. Az aranybarna panír alatt megbúvó szaftos húst szinte mindenki imádja, főleg nálunk, magyaroknál örvend komoly népszerűségnek: a klasszikus vasárnapi ebéd a gazdagon megpakolt húslevesből és rántott húsból áll.

De mikor tökéletes az a panír? Természetesen akkor, ha ropog! Ezt leginkább alaposan kiszárított, majd házilag lereszelt klasszikus fehér kenyérből készített zsemlemorzsával érhetjük el, és mint megtudtuk: ha az elhabart egész tojás helyett tojásfehérjével elkevert kukoricakeményítőt használunk.

A tökéletes rántott hús kívül ropogós, belül omlós! (Fotó: Shutterstock)
A tökéletes rántott hús kívül ropogós, belül omlós! (Fotó: Shutterstock)

A ktchn.com-on talált izgalmas recept szerint a következőképpen kell eljárni:

Mivel a tojásfehérje szó szerint a tojás fele, két tojásfehérjét számoljunk egy egész tojás helyett. Az elválasztott fehérjéhez hozzáadunk kb. 1 teáskanál kukoricakeményítőt, és egy villával vagy kézi habverővel addig verjük, amíg a tojásfehérje kisé kihabosodik. Ha ezzel megvagyunk, a szokott módon panírozzuk a húst: először sózzuk-fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk, aztán jöhet a habos-keményítős tojásfehérje, a számunkra tökéletes zsemlemorzsa, majd a forró zsiradékban sütés következik – az egyik oldala szigorúan fedő alatt készüljön –, végül papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

És hogy mihez kezdj a megmaradt tojássárgájával? Készíthetsz belőle házi majonézt, brutális carbonara spagettit vagy madártejet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.