Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Karácsony

Diós Sárika: a nagyim legfinomabb karácsonyi sütije

Diós Sárika
Féltve őrzött családi receptet osztunk meg veletek a nagymamám receptfüzetéből, így készül a legfinomabb karácsonyi süti, a diós Sárika.

Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp!

Minden karácsonykor arra kértem a nagyit, hogy süssön nekem „sárga tetejű” süteményt.

„Jól van Encsike, de ne lopd le a cukormázat a tetejéről”- válaszolta a nagyim. Persze ő is tudta, hogy pontos ez fog történni. Ma már az édesanyám és én készítjük a Diós Sárikát karácsonykor. Remélem, hogy a mamának is ízlene.

A VIDEÓHOZ TARTOZÓ RECEPTET ITT TALÁLOD >>>

Diós Sárika

Hozzávalók

A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 ek tej
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
4 db tojásfehérje

A mázhoz:
4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1/2 db citrom

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.