Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp!
Minden karácsonykor arra kértem a nagyit, hogy süssön nekem „sárga tetejű” süteményt.
„Jól van Encsike, de ne lopd le a cukormázat a tetejéről”- válaszolta a nagyim. Persze ő is tudta, hogy pontos ez fog történni. Ma már az édesanyám és én készítjük a Diós Sárikát karácsonykor. Remélem, hogy a mamának is ízlene.
Hozzávalók
A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 ek tej
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
4 db tojásfehérje
A mázhoz:
4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1/2 db citrom
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.