Régen a családok az adventi időszakban, azaz a karácsonyt megelőző négy hétben is tartották a böjtöt, azaz nem ettek húst és tejtermékeket. Ma sokan csak szenteste napján, azaz december 24-én böjtölnek, ilyenkor halas ételek, húsmentes vagy könnyű fogások kerülnek asztalra, és csak másnap, azaz karácsonykor érkeznek a nehezebb, húsos lakomák.
A böjt is lehet azonban ünnepi, sőt a halas ételek már önmagukban elég különlegesek és mondani sem kell, hogy mennyire finomak, egészségesek! Advent utolsó, negyedik hétvégéjére ajánlunk egy böjtös és egy klasszikusabb ebédmenüt is. Ezekre az ételekre senkinek sem lehet majd panasza!
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.