15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Karácsony

Elronthatatlan karácsonyi gyümölcskenyér, a jolly joker az ünnepi asztalon - VIDEÓ

Hagyományos karácsonyi gyümölcskenyér
A karácsonyra készülve elmaradhatatlan a sok adventi sütemény: a mézeskalácsok, a fűszeres kekszek - no és persze a gyümölcskenyér. Nevezhetjük püspökkenyérnek is, a lényeg az édes és illatos tészta, telis-tele finom aszalt gyümölccsel, dióval és/vagy mandulával, netán csokidarabokkal.

Ne gondoljuk, hogy bonyolult vagy időigényes receptekről van szó: a különféle ízesítésű gyümölcskenyerek egyszerűen elkészíthetők, már-már elronthatatlanok, nagyon ízletesek, igen mutatósak, és fém- vagy műanyag dobozokban sokáig elállnak.

A gyümölcskenyér olyan desszert, amit alapanyagok szempontjából millió módon variálhatunk. Az olajos magok teljes tárházát fel tudjuk használni – pirítva, darálva, durvára őrölve. A gyümölcsök is változtathatók, kombinálhatók, felhasználhatjuk nyersen, kandírozva, szárítva, extrudálva - és frissen is. Mi most egy aszalt és kandírozott gyümölcsös, diós gyümölcskenyér változatot mutatunk nektek, jó sűrű, "németes" tésztával! Próbáljátok ki a klasszikus receptet!

Hozzávalók a gyümölcskenyér elkészítéséhez:

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dkg kandírozott citromhéj
  • 1/2 tk sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek rum
  • 1 csipet só

Nézzétek meg videón is, hogyan készül pontosan az elronthatatlan karácsonyi sütemény:

Mutatjuk a gyümölcskenyér receptjének leírását is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.