A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Karácsony

Elronthatatlan karácsonyi gyümölcskenyér, a jolly joker az ünnepi asztalon - VIDEÓ

Hagyományos karácsonyi gyümölcskenyér
A karácsonyra készülve elmaradhatatlan a sok adventi sütemény: a mézeskalácsok, a fűszeres kekszek - no és persze a gyümölcskenyér. Nevezhetjük püspökkenyérnek is, a lényeg az édes és illatos tészta, telis-tele finom aszalt gyümölccsel, dióval és/vagy mandulával, netán csokidarabokkal.

Ne gondoljuk, hogy bonyolult vagy időigényes receptekről van szó: a különféle ízesítésű gyümölcskenyerek egyszerűen elkészíthetők, már-már elronthatatlanok, nagyon ízletesek, igen mutatósak, és fém- vagy műanyag dobozokban sokáig elállnak.

A gyümölcskenyér olyan desszert, amit alapanyagok szempontjából millió módon variálhatunk. Az olajos magok teljes tárházát fel tudjuk használni – pirítva, darálva, durvára őrölve. A gyümölcsök is változtathatók, kombinálhatók, felhasználhatjuk nyersen, kandírozva, szárítva, extrudálva - és frissen is. Mi most egy aszalt és kandírozott gyümölcsös, diós gyümölcskenyér változatot mutatunk nektek, jó sűrű, "németes" tésztával! Próbáljátok ki a klasszikus receptet!

Hozzávalók a gyümölcskenyér elkészítéséhez:

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dkg kandírozott citromhéj
  • 1/2 tk sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek rum
  • 1 csipet só

Nézzétek meg videón is, hogyan készül pontosan az elronthatatlan karácsonyi sütemény:

Mutatjuk a gyümölcskenyér receptjének leírását is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.