Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Karácsony

Ezzel a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsával bárkit elvarázsolhatsz az asztalnál

Pecsenyekacsa /Fotó: Mindmegette
Az egészben sült kacsa, vagy pecsenyekacsa egy igazán pompás főfogás, ha valami különlegesre vágysz. Már csak azért is jó választás, mert a húsa puha és extrán omlós, a bőre ropogós, az isteni szaftról pedig csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Nem hiszed? Próbáld ki te is ezt a receptet, az elkészítésben videónk is a segítségedre lesz.

Ez egy alap kacsasült recept, természetesen ízlésednek megfelelően tehetsz még almát a hasüregbe, vagy narancsgerezdeket a hagymák mellé. Használhatsz alkoholt is a sütéshez, de ez az egyszerű változat is páratlanul finom lesz, legyen szó ünnepi lakomáról vagy egy laza hétvégi ebédről.

Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette
Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 2 ek. szárított kakukkfű
  • 1-2 ág rozmaring
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

Annak ellenére, hogy ez valóban egy alaprecept, mi már csak a látványától is elcsábultunk, az ízétől pedig egyenesen eldobtuk az agyunkat. Mint ahogy az a videón is jól látszik, egyáltalán nem egy bonyolult fogás, a meló nagy részét a sütő végzi, szóval neked is kötelező elkészíteni. Ha egy olyan különleges ebéd vagy vacsora után kutatsz, amivel az egész családot, esetleg egy vendégsereget is jóllakathatsz, akkor komolyan számolj ezzel az opcióval is mint a menüd lehetséges főszereplője.

A PECSENYEKACSA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>>

A pecsenyekacsa sütése nem lesz életed kihívása. A hozzávalókon túl csak egy megfelelő méretű tepsire vagy sütésre alkalmas edényre van szükséged, na és persze egy sütőre, hiszen az végzi majd a munka nagy részét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.