Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Karácsony

Ezzel a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsával bárkit elvarázsolhatsz az asztalnál

Pecsenyekacsa /Fotó: Mindmegette
Az egészben sült kacsa, vagy pecsenyekacsa egy igazán pompás főfogás, ha valami különlegesre vágysz. Már csak azért is jó választás, mert a húsa puha és extrán omlós, a bőre ropogós, az isteni szaftról pedig csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Nem hiszed? Próbáld ki te is ezt a receptet, az elkészítésben videónk is a segítségedre lesz.

Ez egy alap kacsasült recept, természetesen ízlésednek megfelelően tehetsz még almát a hasüregbe, vagy narancsgerezdeket a hagymák mellé. Használhatsz alkoholt is a sütéshez, de ez az egyszerű változat is páratlanul finom lesz, legyen szó ünnepi lakomáról vagy egy laza hétvégi ebédről.

Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette
Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 2 ek. szárított kakukkfű
  • 1-2 ág rozmaring
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

Annak ellenére, hogy ez valóban egy alaprecept, mi már csak a látványától is elcsábultunk, az ízétől pedig egyenesen eldobtuk az agyunkat. Mint ahogy az a videón is jól látszik, egyáltalán nem egy bonyolult fogás, a meló nagy részét a sütő végzi, szóval neked is kötelező elkészíteni. Ha egy olyan különleges ebéd vagy vacsora után kutatsz, amivel az egész családot, esetleg egy vendégsereget is jóllakathatsz, akkor komolyan számolj ezzel az opcióval is mint a menüd lehetséges főszereplője.

A PECSENYEKACSA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>>

A pecsenyekacsa sütése nem lesz életed kihívása. A hozzávalókon túl csak egy megfelelő méretű tepsire vagy sütésre alkalmas edényre van szükséged, na és persze egy sütőre, hiszen az végzi majd a munka nagy részét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.