Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Karácsony

Ezzel a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsával bárkit elvarázsolhatsz az asztalnál

Pecsenyekacsa /Fotó: Mindmegette
Az egészben sült kacsa, vagy pecsenyekacsa egy igazán pompás főfogás, ha valami különlegesre vágysz. Már csak azért is jó választás, mert a húsa puha és extrán omlós, a bőre ropogós, az isteni szaftról pedig csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Nem hiszed? Próbáld ki te is ezt a receptet, az elkészítésben videónk is a segítségedre lesz.

Ez egy alap kacsasült recept, természetesen ízlésednek megfelelően tehetsz még almát a hasüregbe, vagy narancsgerezdeket a hagymák mellé. Használhatsz alkoholt is a sütéshez, de ez az egyszerű változat is páratlanul finom lesz, legyen szó ünnepi lakomáról vagy egy laza hétvégi ebédről.

Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette
Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 2 ek. szárított kakukkfű
  • 1-2 ág rozmaring
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

Annak ellenére, hogy ez valóban egy alaprecept, mi már csak a látványától is elcsábultunk, az ízétől pedig egyenesen eldobtuk az agyunkat. Mint ahogy az a videón is jól látszik, egyáltalán nem egy bonyolult fogás, a meló nagy részét a sütő végzi, szóval neked is kötelező elkészíteni. Ha egy olyan különleges ebéd vagy vacsora után kutatsz, amivel az egész családot, esetleg egy vendégsereget is jóllakathatsz, akkor komolyan számolj ezzel az opcióval is mint a menüd lehetséges főszereplője.

A PECSENYEKACSA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>>

A pecsenyekacsa sütése nem lesz életed kihívása. A hozzávalókon túl csak egy megfelelő méretű tepsire vagy sütésre alkalmas edényre van szükséged, na és persze egy sütőre, hiszen az végzi majd a munka nagy részét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.