Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Karácsony

Ezzel a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsával bárkit elvarázsolhatsz az asztalnál

Pecsenyekacsa /Fotó: Mindmegette
Az egészben sült kacsa, vagy pecsenyekacsa egy igazán pompás főfogás, ha valami különlegesre vágysz. Már csak azért is jó választás, mert a húsa puha és extrán omlós, a bőre ropogós, az isteni szaftról pedig csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Nem hiszed? Próbáld ki te is ezt a receptet, az elkészítésben videónk is a segítségedre lesz.

Ez egy alap kacsasült recept, természetesen ízlésednek megfelelően tehetsz még almát a hasüregbe, vagy narancsgerezdeket a hagymák mellé. Használhatsz alkoholt is a sütéshez, de ez az egyszerű változat is páratlanul finom lesz, legyen szó ünnepi lakomáról vagy egy laza hétvégi ebédről.

Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette
Ennek a fényes, ropogós bőrű pecsenyekacsának nem lehet ellenállni /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 2 ek. szárított kakukkfű
  • 1-2 ág rozmaring
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

Annak ellenére, hogy ez valóban egy alaprecept, mi már csak a látványától is elcsábultunk, az ízétől pedig egyenesen eldobtuk az agyunkat. Mint ahogy az a videón is jól látszik, egyáltalán nem egy bonyolult fogás, a meló nagy részét a sütő végzi, szóval neked is kötelező elkészíteni. Ha egy olyan különleges ebéd vagy vacsora után kutatsz, amivel az egész családot, esetleg egy vendégsereget is jóllakathatsz, akkor komolyan számolj ezzel az opcióval is mint a menüd lehetséges főszereplője.

A PECSENYEKACSA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>>

A pecsenyekacsa sütése nem lesz életed kihívása. A hozzávalókon túl csak egy megfelelő méretű tepsire vagy sütésre alkalmas edényre van szükséged, na és persze egy sütőre, hiszen az végzi majd a munka nagy részét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.