Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Karácsony

Napi praktika: így lesz laza és magas a habcsók

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz tökéletes a habcsók!

Ha azt szeretnéd, hogy a habcsókod - vagy akár a karácsonyi habkarikád - laza és magas legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

Tipp: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, tegyünk hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.

Egy csipet sütőpor a tökéletes habcsók titka! / Fotó: Shutterstock
Egy csipet sütőpor a tökéletes habcsók titka! / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a habcsók alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!

Habcsók - alaprecept

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 mk só
  • 2 ek citromlé
  • 1 bögre cukor

Elkészítése:

1. A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is.

2. Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.

3. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.