A karácsonyi időszakban költünk a legtöbbet ételre, italra, ajándékokra, dekorációra, csomagolásra… Pedig a karácsony nem a pénzről, sokkal inkább a családról, a szeretteinkről, az együttlétről szól. Természetes, hogy mindenki szeretne tökéletes ünnepet, meghitt csillogást, örömteli együttlétet a szeretteivel, de sajnos előfordulhat, hogy szűkösek a keretek.
A jó háziasszony ugyanakkor könnyedén varázsol, sok szeretettel és kreativitással különleges karácsonyi menüt készíthet. Ajánlunk hozzá nagyszerű receptetket, a levestől a desszertekig, valamint tippeket, trükköket, hogy idén is tökéletes legyen az ünnep!
A vendégvárók, előételek azért fontosak, mert már kicsit éhesek is vagyunk, de még annyi izgalom vár az étkezésig. Újra találkozunk, mesélünk, jönnek az ajándékok, de már minden ünnepi. Várakozunk, izgulunk, meghatódunk. Ilyenkor kifejezetten jól jön néhány falat, meg persze jó érzés is összeülni, kóstolni, meghitten együtt lenni. A pogácsák és különféle pástétomok mellett ilyenkor nagyszerűek a mártogatósok, de a szokásos grissini és sárgarépa mellett nagyszerű választás és pénztárcakímélő megoldás a sült gyökérzöldség. Egészen más ízeket kapunk sütve, mint levesben főve. Érdemes próbát tenni!
Hozzávalók:
A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:
A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:
Elkészítés:
Egy forró, selymes levessel indíthatjuk a karácsonyi menüt, amihez nem kellenek drága alapanyagok. A hagyományos halászlé vagy borleves helyett egy jól fűszerezett sütőtökkrémleves is tökéletes válsztás lehet, de különlegesebb és ünnepibb a látványra is izgalmas céklakrémleves.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Második fogásnak jöhetne a karácsonyi halétel, ami biztosan a drágább ételek közé tartozik, ha csak nincs horgász a családban. A töltött káposzta is népszerű és kedvelt karácsonyi fogás, ám ha nagy a család, elég sok darált hús kell hozzá. Valójában a csirkemell is tökéletes választ, ha ünnepi kiadásban készítjük.
Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítés:
TIPP: Természetesen ezt az ételt is a családunk ízlésére szabhatjuk. A csirkemellet tölthetjük sajtkrémmel bazsalikomosan, vörösboros aszalt szilvával, de a püré is készülhet fehérrépával, brokkolival, sütőtökkel. Alakítsuk ízlésünk szerint, de a fenti recept mindent visz!
Ha van vegetáriánus a családban, akkor a húsos fogások mellett villantsunk egy ünnepi húsmentes étellel is. A tapasztalat szerint még a húsevőket is lenyűgözi egy mutatós, izgalmas, vegetáriánus fogás. A különféle lepények és sós torták mindig sikeresek, mi most a színek miatt sütőtökkel, spenóttal és krémsajttal készítettük, de lehet más tölteléket is beleapplikálni.
Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
Elkészítés:
Az ajándékozást és a karácsonyi vacsorát követően a desszert sem maradhat el. Mert ilyenkor a karácsonyi süti is ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint minden más. Jöhet a bejgli, a zserbó vagy a flódni vagy a házilag készített szaloncukor. S milyen valódi desszertet készíthetünk, ha szeretnénk viszonylag takarékosan sütni? Készíthetünk például olyan krémes finomságot, amely egyszerű, mégis izgalmas és nagyon mutatós finomság.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Készíthetünk egy másik nagyon egyszerű, ám annál finomabb pohárdesszertet is karácsonyra, ez pedig a citromos álom. Íme a részletes leírás hozzá.
Hozzávalók:
A tejfölös krémhez:
A citromkrémhez:
Elkészítés:
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.