Úgy tartják, hogy a ricciarellit akkor szolgálták fel először, amikor Ricciardetto della Gherardesca visszatért kastélyába a keresztes hadjáratokból valahol Volterra közelében. Nem csoda, hogy sokak kedvenc finomságává vált, hiszen ezek a kellemesen lágy, mandulaízű teasütemények egyesek szerint sokkal finomabbak, mint a francia testvérükként emlegetett macaronok, arról nem beszélve, hogy az elkészítés módja sem olyan bonyolult.
A ricciarellit stílusosan desszert borral együtt is fogyasztják, de magában is isteni, hiszen a falatok szinte elolvadnak a szánkban, az intenzív keserűmandula íz pedig szabályosan elvarázsol.
Előkészítés: 30 perc
Hűtés: 8 óra
Sütés: 13 perc
Ez a csodakeksz eleinte csak a gazdagok számára volt elérhető finomság költséges hozzávalói miatt, hiszen akkoriban a cukrot és a mandulát szinte aranyáron mérték. Volt időszak, hogy patikák polcaira is felkerült, és gyógyszerek, egzotikus fűszerek mellett árulták.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.