Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Karácsony

Így készül a kívül ropogós, belül omlós göngyölt malacsült - lépésről lépésre

Ropogós göngyölt malacpecsenye recept
A babona szerint, szilveszterkor azért kell malacot enni, hogy az kitúrja a szerencsénket a következő évre. Hoztunk is egy isteni receptet, aminek már a látványától is garantáltan odalesz mindenki - hát még, ha megkóstolják! Nem a leggyszerűbb főétel, az tény, de a végeredmény minden fáradtságot megér!

A szilveszteri malacsült valójában egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Persze néhány fontos alapszabályt mindenképpen érdemes a siker érdekében betartani - és nem árt, ha van egy jó receptünk is! Mutatjuk a szilveszteri, kívül ropogós, belül omlós göngyölt malac receptjét, fázisfotókkal, lépéséről lépésre!

Hozzávalók a ropogós malacsülthöz:

  • 80 dkg bőrös császárhús
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cikk zeller
  • 1 csokor friss kakukkfű vagy petrezselyem zöldje
  • darabka póré- vagy 1-2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

így készül a ropogós göngyölt malacpecsenye

1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.

2. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és besózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.

3. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.

4. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).

5. Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.

6. Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.

Előkészítés: 25 perc Sütés: 3 óra 1 adag: 440 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.