Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Karácsony

Így készül a kívül ropogós, belül omlós göngyölt malacsült - lépésről lépésre

Ropogós göngyölt malacpecsenye recept
A babona szerint, szilveszterkor azért kell malacot enni, hogy az kitúrja a szerencsénket a következő évre. Hoztunk is egy isteni receptet, aminek már a látványától is garantáltan odalesz mindenki - hát még, ha megkóstolják! Nem a leggyszerűbb főétel, az tény, de a végeredmény minden fáradtságot megér!

A szilveszteri malacsült valójában egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Persze néhány fontos alapszabályt mindenképpen érdemes a siker érdekében betartani - és nem árt, ha van egy jó receptünk is! Mutatjuk a szilveszteri, kívül ropogós, belül omlós göngyölt malac receptjét, fázisfotókkal, lépéséről lépésre!

Hozzávalók a ropogós malacsülthöz:

  • 80 dkg bőrös császárhús
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cikk zeller
  • 1 csokor friss kakukkfű vagy petrezselyem zöldje
  • darabka póré- vagy 1-2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

így készül a ropogós göngyölt malacpecsenye

1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.

2. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és besózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.

3. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.

4. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).

5. Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.

6. Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.

Előkészítés: 25 perc Sütés: 3 óra 1 adag: 440 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.