A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Karácsony

Így készül a kívül ropogós, belül omlós göngyölt malacsült - lépésről lépésre

Ropogós göngyölt malacpecsenye recept
A babona szerint, szilveszterkor azért kell malacot enni, hogy az kitúrja a szerencsénket a következő évre. Hoztunk is egy isteni receptet, aminek már a látványától is garantáltan odalesz mindenki - hát még, ha megkóstolják! Nem a leggyszerűbb főétel, az tény, de a végeredmény minden fáradtságot megér!

A szilveszteri malacsült valójában egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Persze néhány fontos alapszabályt mindenképpen érdemes a siker érdekében betartani - és nem árt, ha van egy jó receptünk is! Mutatjuk a szilveszteri, kívül ropogós, belül omlós göngyölt malac receptjét, fázisfotókkal, lépéséről lépésre!

Hozzávalók a ropogós malacsülthöz:

  • 80 dkg bőrös császárhús
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis cikk zeller
  • 1 csokor friss kakukkfű vagy petrezselyem zöldje
  • darabka póré- vagy 1-2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

így készül a ropogós göngyölt malacpecsenye

1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.

2. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és besózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.

3. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.

4. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).

5. Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.

6. Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.

Előkészítés: 25 perc Sütés: 3 óra 1 adag: 440 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.