Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Karácsony

5 bevált trükk: így süss tökéletes karácsonyi pulykát!

Szeretnéd, hogy a pulykád tökéletes legyen karácsonykor? Mutatunk öt olyan trükköt, amellyel igazán fenségessé és felejthetetlenné teheted az ünnepi menüt!

Családonként eltérő, hogy a háziasszonyok milyen töltelékkel készítik a pulykasültet, egybesült puykát készítenek, vagy csak a mellét használják fel, ám akad néhány általános szabály, amellyel igazán ízletes fogást készíthetünk karácsonyra.

1. takard le!

Mikor beteszed a pulykát a sütőbe, takard le alufóliával, és csak a sütés vége előtt kb. 40 perccel vedd le róla, és süsd pirosra a húst.

Sütés közben gyakran locsold meg a húst a pecsenyelével, hogy igazán ízletes legyen a végeredmény
Sütés közben gyakran locsold meg a húst a pecsenyelével, hogy igazán ízletes legyen a végeredmény
2. locsold!

Sütés közben rendszeresen locsolgasd a kisült pecsenyeszafttal, hogy finomabb, ízletesebb legyen a hús.

3. bort önts rá!

A pulykamell igen száraz hús, éppen ezért fontos, hogy öntsünk alá folyadékot. A legfinomabb, ha fehérborral készítjük.

4. TESZTELD!

Akkor sült meg a hús, ha a madár legvastagabb részébe szúrjunk vékony kést, és ha tiszta folyadék jön ki belőle, kész a pulyka. Ha még pirosas, akkor tovább kell sütni!

A sült pulykához jól illik a fahéj, de csak módjával, mert ez az édeskés fűszer rendkívül intenzív ízű
A sült pulykához jól illik a fahéj, de csak módjával, mert ez az édeskés fűszer rendkívül intenzív ízű
5. Fűszerezz finoman!

Ánizzsal: Az édeskés ízű fűszert elsősorban süteményekhez használják, különösen finom a mézeskalácshoz. De a kísérletező kedvűek akár vadételek mártását is ízesíthetik vele.

Fahéjjal: Van, aki ezt a fűszert nem ismeri? Az egyik legkedveltebb ünnepi ízesítő, a desszertek fontos alkotó eleme. Egészben tehetjük kompótba, befőttbe, sőt, aki elég bátor, a semleges ízű szárnyashúsok ízesítésére is használhat belőle, de csak óvatosan, mert erőteljes ízű!

Szegfűszeggel: tehetjük a gyümölcskenyérbe, vagy „megspékelhetjük” vele a narancsot – tucatnyi módon felhasználható! Ami pedig nem létezhet nélküle, az a forró, melengető, ízekben gazdag forralt bor!

Vaníliával: már az illata is mámorító. A kikapart kis magokat tulajdonképpen bármilyen süteménybe, krémbe beleteheted, sőt, a vanília héját sem kell kibodni! Forgasd meg porcukorban, majd szárítsd ki kb. 100 fokos sütőben: így készül a cukros „vaníliaropi”!

Ízesítsd naranccsal az ünnepi pulykát! Édes ízétől a hús még finomabbá válik!
Ízesítsd naranccsal az ünnepi pulykát! Édes ízétől a hús még finomabbá válik!

Naranccsal: a szárított narancskarikákkal dekorálhatsz, de a konyhában még nagyobb hasznát veheted, mert a fehér erek kivételével minden része értékes hozzávaló! Reszelt narancshéj pedig bármilyen tésztát, krémet illatosabbá és ízletesebbé tesz. A narancs leve különleges ízt ad például a kacsahúsnak. Krémekbe keverve pedig kandírozva is használhatod sütemények díszítésénél.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.