Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Karácsony

Kiadós egytálételek karácsonyi maradékból

Ötletes receptjeink segítségével felturbózhatod a karácsonyi maradékokat, hogy kiadós egytálételek készüljenek belőlük.

MARADÉK főtt húsból húsos spagetti

Nálunk bizony szinte minden második kedden ez a vacsi, mert a család odavan érte. Nagyon finom, ráadásul maximum 20 perc elkészíteni.

Hozzávalók:

  • főtt hús (amennyi maradt, de a legjobb, ha egy egész csirkemellnek a fele belekerül a szószba)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • 1 csomag spagetti

Olívaolajon megdinszteljük a csíkokra vagy kockára vágott kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott főtt csirkemellt, és kissé megpirítjuk. Nyakon öntjük a tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel. Akkor kész a szósz, amikor kellemesen krémesre sűrűsödött. A kifőtt spagettire ízlés szerint kanalazunk a szószból, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Maradék levesből – ha maradt hús és zöldség is – rizseshús

Ez az egyik leggyorsabb felhasználási módja a húslevesnek, ha nem maradt annyi, hogy mindenkinek jusson belőle. Nincs más teendőnk vele, mint hogy felforraljuk a levest a maradék répával, gyökérzöldséggel, karalábéval és főtt hússal, majd a lé harmadának megfelelő mennyiségű rizst puhára főzünk benne. Ha szeretjük, adhatunk hozzá zöldborsót is. Fedő alatt főzzük, néha megkavarva. Amikor már majdnem jó a rizs, és szinte elfőtte a levet, akkor egyszerűen lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, amíg a fedő alatt puhára párolódik, és felszívja az összes folyadékot. Befőttet tálalunk mellé.

Sültekből - Mindentbele saláta

Ha nem jut mindenkinek legalább egy csirke vagy kacsacomb, jobban tesszük, ha az összeset feldaraboljuk, és ínyenc salátát készítünk belőle.

Hozzávalók:

  • Sülthús
  • 2 csomag salátamix
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • lilahagyma
  • dió
  • 10 dkg sajt

Az öntethez:

  • 2 ek mustár
  • 1 kk méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl víz

A hozzávalókat feldaraboljuk, összekeverjük egy salátástálban. Az öntetet kikeverjük, és a saláta mellé külön kínáljuk.

SÜLTEKBŐL - Csirkés lepény tészta nélkül


Hozzávalók:

  • Sülthús (az eredeti baconnel vagy sonkával készül)
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 100g reszelt sajt
  • só, bors

A tojás a tejföllel és a tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a húst és a reszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Felszeletelve tálaljuk.

Maradék rizsből - Rizssaláta

Hozzávalók:

  • Kb két bögre főtt rizs
  • 2 főtt tojás
  • kígyóuborka
  • koktélparadicsom
  • zöld magozott olívabogyó
  • 1 doboz tonhal
  • 4 ek majonéz
  • 1 kk ecet
  • só, bors


A keményre főtt tojást széltében kettévágjuk, majd négy-négy részre vágjuk. A koktélparadicsomot félbe vágjuk, az uborkát hasonló méretű kockára. Hozzákeverjük a rizshez a többi hozzávalókkal együtt.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.