Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Karácsony

Kiadós egytálételek karácsonyi maradékból

Ötletes receptjeink segítségével felturbózhatod a karácsonyi maradékokat, hogy kiadós egytálételek készüljenek belőlük.

MARADÉK főtt húsból húsos spagetti

Nálunk bizony szinte minden második kedden ez a vacsi, mert a család odavan érte. Nagyon finom, ráadásul maximum 20 perc elkészíteni.

Hozzávalók:

  • főtt hús (amennyi maradt, de a legjobb, ha egy egész csirkemellnek a fele belekerül a szószba)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • 1 csomag spagetti

Olívaolajon megdinszteljük a csíkokra vagy kockára vágott kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott főtt csirkemellt, és kissé megpirítjuk. Nyakon öntjük a tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel. Akkor kész a szósz, amikor kellemesen krémesre sűrűsödött. A kifőtt spagettire ízlés szerint kanalazunk a szószból, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Maradék levesből – ha maradt hús és zöldség is – rizseshús

Ez az egyik leggyorsabb felhasználási módja a húslevesnek, ha nem maradt annyi, hogy mindenkinek jusson belőle. Nincs más teendőnk vele, mint hogy felforraljuk a levest a maradék répával, gyökérzöldséggel, karalábéval és főtt hússal, majd a lé harmadának megfelelő mennyiségű rizst puhára főzünk benne. Ha szeretjük, adhatunk hozzá zöldborsót is. Fedő alatt főzzük, néha megkavarva. Amikor már majdnem jó a rizs, és szinte elfőtte a levet, akkor egyszerűen lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, amíg a fedő alatt puhára párolódik, és felszívja az összes folyadékot. Befőttet tálalunk mellé.

Sültekből - Mindentbele saláta

Ha nem jut mindenkinek legalább egy csirke vagy kacsacomb, jobban tesszük, ha az összeset feldaraboljuk, és ínyenc salátát készítünk belőle.

Hozzávalók:

  • Sülthús
  • 2 csomag salátamix
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • lilahagyma
  • dió
  • 10 dkg sajt

Az öntethez:

  • 2 ek mustár
  • 1 kk méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl víz

A hozzávalókat feldaraboljuk, összekeverjük egy salátástálban. Az öntetet kikeverjük, és a saláta mellé külön kínáljuk.

SÜLTEKBŐL - Csirkés lepény tészta nélkül


Hozzávalók:

  • Sülthús (az eredeti baconnel vagy sonkával készül)
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 100g reszelt sajt
  • só, bors

A tojás a tejföllel és a tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a húst és a reszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Felszeletelve tálaljuk.

Maradék rizsből - Rizssaláta

Hozzávalók:

  • Kb két bögre főtt rizs
  • 2 főtt tojás
  • kígyóuborka
  • koktélparadicsom
  • zöld magozott olívabogyó
  • 1 doboz tonhal
  • 4 ek majonéz
  • 1 kk ecet
  • só, bors


A keményre főtt tojást széltében kettévágjuk, majd négy-négy részre vágjuk. A koktélparadicsomot félbe vágjuk, az uborkát hasonló méretű kockára. Hozzákeverjük a rizshez a többi hozzávalókkal együtt.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.