Vannak azok a sütemények, melyek nélkül nem ünnep az ünnep, és karácsonykor a bejgli mellett a zserbó sem hiányozhat az asztalról! Ki ne szeretné ugyanis, ahogy a keserédes csokoládé keveredik a savanykás lekvár és a markáns dió ízével egy csodásan puha tésztában? Talán, nincs is ilyen. Van azonban, aki tart a kelt, édes tészta gyúrásától-nyújtásától, a kifolyó tölteléktől, a csokimáz tökéletlenségétől. Nos, számukra dobunk mentőövet ezzel a csodálatos zserbópite recepttel. A dió-lekvár-csoki triumvirátussal hozza a hagyományos zserbó ízt, a tészta viszont sokkal egyszerűbben összeállítható, és a kerek forma pereme miatt esélytelen, hogy a töltelék kicsorogjon belőle.
Hozzávalók (egy 26 cm-es átmérőjű kerek formához):
A töltelékhez:
Elkészítése:
Aki ezek után megnézné, hogy a klasszikus zserbó hogyan készül, annak ajánljuk Gáspár Bea receptvideóját - íme, aki pedig még egyszerűbbre venné a figurát, az készítsen zserbógolyót - íme:
(Borítókép: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.