Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Így nem fog megromlani a krumpli tárolás közben - 5 tuti tipp!

Vannak olyan zöldségek, amik akár hónapokig is elállnak úgy, hogy le sem kell fagyasztanunk őket. Ezek közé tartozik a burgonya is - csak az nem mindegy, hogyan tároljuk!

1. Ellenőrizzük a krumplikat

Csak azok a burgonyák alkalmasak a hosszútávú tárolásra, amik sértetlenek és még nincsenek kicsírázva. Ha már kicsíráztak, érdemes minél előbb felhasználni őket, különben hamar megromlanak. Ha pedig már láthatóan penészesek, fertőzöttek, akkor sajnos ki kell dobni őket, maximum úgy tudjuk megmenteni, ha a rothadó részüket levágjuk és az egészséges, megmaradt részüket befőzzük - írja az Agrároldal.hu.

Ha már kicsírázott a krumpli, érdemes minél előbb felhasználni, különben hamar megromlik. / Fotó: Shutterstock
Ha már kicsírázott a krumpli, érdemes minél előbb felhasználni, különben hamar megromlik. / Fotó: Shutterstock

2. Hűvös, sötét helyen tároljuk

A krumplikat hűvös, sötét helyen érdemes tárolni, a kamrában vagy a pincében például biztosan kitűnő helye lesz. Az ideális tárolási hőmérséklete 8-10 fok közé esik, ha ennél melegebb vagy párás helyen tartjuk őket, akkor hamar kicsírázhatnak vagy megromolhatnak.

Tipp: tarthatjuk fűrészporban vagy homokban is a burgonyákat, ezek ugyanis szigetelik a krumplikat és magukba szívják az extra folyadékot a levegőből.

3. NE TÁROLJUK A HŰTŐBEN

Sok zöldséget praktikus a hűtőben tárolni, de a burgonyát nem ajánlott. A hideg ugyanis cukorrá alakítja a bennük található keményítőket, amitől még gyorsabban megromolhatnak és az ízük is megváltozhat.

4. Ne tároljuk műanyagban

Ne helyezzük a tárolni kívánt krumplikat műanyag zacskókba vagy műanyag dobozkába. A műanyag ugyanis nem szellőzik jól, magába zárja a nedvességet, ami párás, nyirkos körülményeket teremt, így a burgonyák könnyen megromlanak.

A burgonyát száraz, hűvös helyen érdemes tárolni. / Fotó: Shutterstock
A burgonyát száraz, hűvös helyen érdemes tárolni. / Fotó: Shutterstock

5. Nem mindegy, milyen zöldség és gyümölcs mellett tároljuk

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, melyek etiléngázt eresztenek ki magukból, amitől a környező termények gyorsabban megromolhatnak, így nem érdemes például vöröshagyma, alma vagy banán mellett tárolni a krumplit.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.