Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Leves

6 tipp a tökéletes sajtkrémleveshez

6 tipp a tökéletes sajtkrémleveshez
Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen betéttel tartalmasabbá teszed vagy cipóban tálalod.

1. Használj többféle sajtot!

Kedvedre kísérletezhetsz a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adj egy karaktereset: pl. az ömlesztettek mellé kemény cheddar, gruyère, comté vagy hegyi fajtákat, a trappistát pedig bolondítsd meg kék- vagy füstölt sajttal, camembert-rel. Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Beleolvaszthatod a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.

2. A sajtok előkészítése

A kemény sajtokat reszeld le, a lágyabbakat vágd nagyobb kockákra, a tömlőseket egyszerűen nyomd a levesbe. A főzés során vedd figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú fajták nehezebben olvadnak!

3. Miért kell a sajtlevesbe bor vagy citromlé?

A savas összetevők megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.

4. Alaplé

Legjobb a házi zöldség- vagy húsalaplé, de tökéletes a leszűrt zöldség- vagy húsleves is. Amennyiben leveskockából készíted, mesterséges ízfokozóktól menteset válassz, máskülönben érződhet a nátrium-glutamát. A luzerni sajtlevest vízzel elkevert tejjel öntik fel, a holland sajtlevesbe csak tej kell.

5. Fűszerezés

A sót elfelejtheted, de a zöldfűszerekkel nem kell spórolnod. Használj ízlésed szerint fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, oregánót, petrezselymet, csombort, majoránnát, koriandert, tárkonyt, továbbá tehetsz a levesbe fekete, fehér, szegfű- vagy Cayenne-borsot, szegfűszeget és szerecsendiót. Jól mutat a tetején snidling.

6. Levesbetétek

A legegyszerűbb megoldás a levesgyöngy, a zacskós crostini, a tortilla chips vagy a puha kiflivég. Klasszikus betét a pirított kenyérkocka és a fűszervajon pirított bagettszelet, de megszórhatod a levest pirított tört dióval, mogyoróval, szeletelt mandulával, len-, szezám- és tökmaggal, továbbá feldobhatod felkarikázott póréhagymával vagy kis brokkolirózsákkal. Sűrű leves esetén kiváló kísérő a pirított bacon és sonka vagy akár a füstölt lazac és oldalas.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.