Csupán 2017 óta létezik, de a gasztronómia világában máris az egyik legelismertebb rangsornak számít a The Best Chef 100-as listája, amire most Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT Budapest séfje is felkerült!
A The Best Chef szavazás kétlépcsős: a listára először minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhtják le a voksaikat a szavazók – így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját.
Tóth Szilárd a harmadik magyar, aki eljutott idáig: korábban Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám, aki jelölése idején az Onyx étteremben felelt a konyhai teljesítményért, szintén felkerültek a listára.
A The Best Chef listán a világ legismertebb és legelismertebb séfjei szerepelnek, mint például a dán NOMA étterem konyhafőnöke, René Redzepi, vagy Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana séfje, vagy, mint a szupersztár Heston Blumenthal Angliából. A teljes lista i
A díjat, egyébként a világ legrangosabb gasztronómiai eseményei között tartják számon, hiszen messze a legtöbb és legjobb séf érkezik a világ minden tájáról a több napig tartó szakmai programokra, melyek csúcspontjaként mutatják be a világ 100 legjobb séfjét.
(Forrás: foldjaro.hu, a SALT étterem Facebook oldala)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.