Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A mák és a meggy egy igazán fenséges párosítás! Finomság a köbön, főleg egy ilyen egyszerűen elkészíthető kevert sütiben.

Gyerekkoromban nem szerettem se a meggyet se a mákot. Nem tudom miért, mert alapvetően nem taszított, de valahogy mindig volt választási lehetőség, hogy mást egyek helyette. Meggy helyett cseresznyét, mák helyett csokisat. De mint annyi minden másban, itt is sokat változik az ember ízlése a korral, így teljesen rácsavarodtam a mákra és a meggyre. Együtt meg pláne. Mondjuk rétesben, de sütibe se rossz. Meg álmodozni róla, hogy jaj de megenném. Igazából most egy mákos gubát ennék. Vajon az milyen lehet meggyel? :) Valaki próbálta már? :) Azonnal írjon, ha igen!


Hozzávalók (20 darabhoz):

1 üveg (680 g) magozottmeggy-befőtt
200 ml tej
140 g darált mák
200 g liszt
100 g darált mandula

3 tk sütőpor
300 g puha vaj + a tepsihez
175 g kristálycukor
5 db tojás
1 1/2 ek mandulalikőr
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

1. A befőttet szűrjük és csepegtessük le. A tejet melegítsük meg, majd szórjuk bele a darált mákot, és forraljuk 2-3 percig. Húzzuk le a tűzről, és lefedve pihentessük a keveréket 10 percig.

2. Közben vegyítsük el a lisztet a darált mandulával, 1 csipet sóval és a sütőporral. Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva dolgozzuk bele a tejes-mákos keveréket. Ezután ízesítsük a masszát a likőrrel.

3. Simítsuk a tésztát egy kivajazott tepsibe, nyomkodjuk bele a meggyszemeket, majd toljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.