Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Praktikus

Időszűkében vagy? Főzd meg mikróban a tésztát!

Fotó: Shutterstock
Sokaknak vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a mikróban készült tészta mennyire lehet jó. Ez a szkepticizmus abból fakad, hogy a legtöbben a mikrót csak melegítésre használják, nem pedig főzésre. A mikró azonban – korlátainak figyelembe vételével és megfelelő technikával – praktikus eszköz lehet tésztafőzéshez is.

Mikróban kétségtelenül nagyon gyorsan elkészül a tészta, így tökéletes ez a módszer, ha nincs időd vagy lehetőséged a tűzhelyen főzni. Az íze és az állaga azonban nem lesz olyan, mint a hagyományos, bő vízben főzéskor: picit lágyabb lesz, és az is előfordulhat, hogy lesznek benne keményebb részek – ezért például a spagettitésztát picit problémásabb mikróban készíteni, de nem lehetetlen!

A tészta gyorsan megfő a mikróban / Fotó: Shutterstock
A tészta gyorsan megfő a mikróban / Fotó: Shutterstock

A mikrohullámú sütőben való tésztafőzés tehát más megközelítést igényel, mint amit megszoktál. A tökéletes végeredmény érdekében válassz rövid tésztafajtát. Nézzük, hogyan csináld!

  1. A tésztát egy nagyobb, mikrohullámú sütőben használható tálba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Lefedjük a tálat egy másik edénnyel vagy fóliával úgy, hogy egy piciny részt hagyunk, amin a gőz távozhat.
  3. Nagy teljesítményen 3-5 percig főzzük, átkeverjük, majd újra betesszük a mikróba. Ezt addig ismételjük, míg a tészta megfő.
  4. Ha a tészta ízlésünk szerint megfőtt, óvatosan leszűrjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.