Mikróban kétségtelenül nagyon gyorsan elkészül a tészta, így tökéletes ez a módszer, ha nincs időd vagy lehetőséged a tűzhelyen főzni. Az íze és az állaga azonban nem lesz olyan, mint a hagyományos, bő vízben főzéskor: picit lágyabb lesz, és az is előfordulhat, hogy lesznek benne keményebb részek – ezért például a spagettitésztát picit problémásabb mikróban készíteni, de nem lehetetlen!
A mikrohullámú sütőben való tésztafőzés tehát más megközelítést igényel, mint amit megszoktál. A tökéletes végeredmény érdekében válassz rövid tésztafajtát. Nézzük, hogyan csináld!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.