Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Érdekességek

Gordon Ramsay megmutatta, hogyan készül a tökéletes rántotta

Gordon Ramsay / Fotó: Shutterstock
Senkit sem lep meg, hogy Gordon Ramsay szerint több dolgot is rosszul csinálunk a konyhában – többek között a rántottát sem úgy készítjük, ahogy a mesterszakács szerint kellene. Íme a tökéletes módszer, amin valószínűleg te is elcsodálkozol majd.

Semmi sem olyan jó, mint egy tökéletes rántottával kezdeni a napot, ami tápláló, laktató és finom étel. Önmagában vagy olyan kísérőkkel, mint a sonka, a kolbász, a gomba vagy a paradicsom fogyasztva kellő energiát ad, ami kitart egészen ebédig. Hogy milyen a tökéletes rántotta? Gordon Ramsay elárulta.

Felejtsd el, amit eddig tanultál!

Ezt kéri a kedvenc séfünk, és mi hiszünk neki, ugye? Az angol séf ugyanis már rengeteg tuti tippel kápráztatott el minket: imádjuk a sült krumpliját például, de a sült csirkéjére sem mondunk nemet. „Minden jó rántotta alapja, hogy megakadályozzuk a tojás túlsütését. A tojást pedig soha nem verjük fel, hagyjuk a villát és a habverőt!” – mondja Ramsay és már mutatja is, hogyan lesz krémes ezek nélkül is a rántotta, mindössze a sütési hőmérséklet szabályozásával és egy sptalulával.

Amire szükséged lesz:

  • 6 db hideg tojás
  • 15 gramm vaj
  • bors
  • 1 ek. crème fraîche

Így készítsd el a rántottát:

  1. A hat tojást törd fel egy mély serpenyőbe.
  2. Add hozzá a vajat, és vedd fel a sütőlapot vagy a gázt magas fokozatra. 
  3. A tojásokat és a vajat gumilapáttal folyamatosan keverd, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljáról is felkavard a tojást. 
  4. 30 másodperc elteltével vedd le a serpenyőt a tűzről, de folyamatosan keverd közben.
  5. 10 másodperc múlva tedd vissza a tűzre – ismételd ezeket három percig
  6. Az utolsó percben enyhén fűszerezd a tojásokat, és az extra krémes állag  érdekében keverj hozzá egy teáskanál crème fraîche-t.
  7. Apróra vágott metélőhagymával díszítsd.

Nézd meg a tökéletes rántotta elkészítését videón:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.