Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Gordon Ramsay megmutatta, hogyan készül a tökéletes rántotta

Gordon Ramsay / Fotó: Shutterstock
Senkit sem lep meg, hogy Gordon Ramsay szerint több dolgot is rosszul csinálunk a konyhában – többek között a rántottát sem úgy készítjük, ahogy a mesterszakács szerint kellene. Íme a tökéletes módszer, amin valószínűleg te is elcsodálkozol majd.

Semmi sem olyan jó, mint egy tökéletes rántottával kezdeni a napot, ami tápláló, laktató és finom étel. Önmagában vagy olyan kísérőkkel, mint a sonka, a kolbász, a gomba vagy a paradicsom fogyasztva kellő energiát ad, ami kitart egészen ebédig. Hogy milyen a tökéletes rántotta? Gordon Ramsay elárulta.

Felejtsd el, amit eddig tanultál!

Ezt kéri a kedvenc séfünk, és mi hiszünk neki, ugye? Az angol séf ugyanis már rengeteg tuti tippel kápráztatott el minket: imádjuk a sült krumpliját például, de a sült csirkéjére sem mondunk nemet. „Minden jó rántotta alapja, hogy megakadályozzuk a tojás túlsütését. A tojást pedig soha nem verjük fel, hagyjuk a villát és a habverőt!” – mondja Ramsay és már mutatja is, hogyan lesz krémes ezek nélkül is a rántotta, mindössze a sütési hőmérséklet szabályozásával és egy sptalulával.

Amire szükséged lesz:

  • 6 db hideg tojás
  • 15 gramm vaj
  • bors
  • 1 ek. crème fraîche

Így készítsd el a rántottát:

  1. A hat tojást törd fel egy mély serpenyőbe.
  2. Add hozzá a vajat, és vedd fel a sütőlapot vagy a gázt magas fokozatra. 
  3. A tojásokat és a vajat gumilapáttal folyamatosan keverd, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljáról is felkavard a tojást. 
  4. 30 másodperc elteltével vedd le a serpenyőt a tűzről, de folyamatosan keverd közben.
  5. 10 másodperc múlva tedd vissza a tűzre – ismételd ezeket három percig
  6. Az utolsó percben enyhén fűszerezd a tojásokat, és az extra krémes állag  érdekében keverj hozzá egy teáskanál crème fraîche-t.
  7. Apróra vágott metélőhagymával díszítsd.

Nézd meg a tökéletes rántotta elkészítését videón:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.