Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Jamie Oliver elárulta: ezeket a hibákat ne kövesd el tésztafőzés során

A tészta az egyik kedvenc ételünk, és tésztát bárki tud főzni, igaz? Vagy mégsem? Nos, Jamie Oliver szerint a tésztaételek készítése során – még a legegyszerűbbeknél is – könnyen becsúszhatnak olyan hibák, amelyek elronthatják az ízeket.

Ha igazán finom főtt tésztát szeretnénk készíteni, akkor már az előkészítés első lépéseire is különösen figyelni kell. Nem mindegy, például, milyen edényt használunk, ahogyan az sem, mikor tesszük a vízbe a tésztát. De nézzük részletesen, milyen alapvető tanácsokat ad a sztárséf a tökéletes tésztafőzéshez. 

Jamie Oliver
Érdemes megfogadni Jamie Oliver tanácsait a tésztafőzéssel kapcsolatban
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Mekkora edény? Mennyi tészta?

Ha azt szeretnénk, hogy a tészta ne tapadjon össze főzés közben, akkor mindig nagyobb méretű edényt válasszunk a főzéshez. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy 75 gramm száraztésztából lesz egy adag főtt tészta.

Ezért nem szabad kihagyni a sót

Azért fontos megsózni a főzővizet, mert a főzés során a víz és a só olyan oldatot képez, amely megakadályozza, hogy a tészta elveszítse jellegzetes ízét. Jamie szerint így a tészta a főzés végén kevésbé lesz vizes és unalmas, a belőle készült étel pedig sokkal aromásabbá válik. 
Az olasz háziasszonyok alapszabálya az, hogy egy liter tésztavízhez, egy teáskanál sót kell adni. Ennek mennyisége akkor kevesebb, ha a tészta főzővizét felhasználjuk a szószhoz – írja a Freundin

Csak részben kell a fedő

Ha tésztát főzünk, akkor nem kell az edényre fedőt tenni, legfeljebb az első percekben, amíg a víz felforr, ugyanis ez felgyorsítja a folyamatot, de miután a tészta is a vízbe kerül, már nem kell lefedni a lábast. És még egy fontos tanács Jamie Olivertől: mindig csak akkor tegyük a tésztát az edénybe, ha már forr a víz!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.