Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Praktikus

Jamie Oliver elárulta: ezeket a hibákat ne kövesd el tésztafőzés során

A tészta az egyik kedvenc ételünk, és tésztát bárki tud főzni, igaz? Vagy mégsem? Nos, Jamie Oliver szerint a tésztaételek készítése során – még a legegyszerűbbeknél is – könnyen becsúszhatnak olyan hibák, amelyek elronthatják az ízeket.

Ha igazán finom főtt tésztát szeretnénk készíteni, akkor már az előkészítés első lépéseire is különösen figyelni kell. Nem mindegy, például, milyen edényt használunk, ahogyan az sem, mikor tesszük a vízbe a tésztát. De nézzük részletesen, milyen alapvető tanácsokat ad a sztárséf a tökéletes tésztafőzéshez. 

Jamie Oliver
Érdemes megfogadni Jamie Oliver tanácsait a tésztafőzéssel kapcsolatban
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Mekkora edény? Mennyi tészta?

Ha azt szeretnénk, hogy a tészta ne tapadjon össze főzés közben, akkor mindig nagyobb méretű edényt válasszunk a főzéshez. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy 75 gramm száraztésztából lesz egy adag főtt tészta.

Ezért nem szabad kihagyni a sót

Azért fontos megsózni a főzővizet, mert a főzés során a víz és a só olyan oldatot képez, amely megakadályozza, hogy a tészta elveszítse jellegzetes ízét. Jamie szerint így a tészta a főzés végén kevésbé lesz vizes és unalmas, a belőle készült étel pedig sokkal aromásabbá válik. 
Az olasz háziasszonyok alapszabálya az, hogy egy liter tésztavízhez, egy teáskanál sót kell adni. Ennek mennyisége akkor kevesebb, ha a tészta főzővizét felhasználjuk a szószhoz – írja a Freundin

Csak részben kell a fedő

Ha tésztát főzünk, akkor nem kell az edényre fedőt tenni, legfeljebb az első percekben, amíg a víz felforr, ugyanis ez felgyorsítja a folyamatot, de miután a tészta is a vízbe kerül, már nem kell lefedni a lábast. És még egy fontos tanács Jamie Olivertől: mindig csak akkor tegyük a tésztát az edénybe, ha már forr a víz!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.