Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mit ettem ma

A nagy barackosjoghurt-teszt: melyik a leggyümölcsösebb és a legkrémesebb?

Joghurtot készíthetünk otthon is akár, nem feltétlen kell bolti példányokat vásárolni. Utóbbi megoldás viszont sokkal praktikusabb és kényelmesebb, noha lehet, hogy ízélményre jelentősen elmarad a hazaitól.

A reklámokból megtanulhattuk már, hogy bélflóránknak annyira hasznos, hogy ihaj. Az epres palettát már teszteltük, így eljött az ideje egy másik ízesítés feltérképezésnek is. A meggy és a barack volt sokáig versenyben, melyből utóbbi került ki győztesen. Sárga- vagy őszibarack, ez most mindegy, egy kalap alá vettük. A réteges joghurtokat is beneveztük a viadalra, melyeket, ha sokáig keverünk, közel ugyanolyan homogén állagot érnek el, mint sima társaik.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>>

Az elemzés során a fő szempont az volt, hogy milyen állaga és íze van a joghurtnak. Figyeltük továbbá, hogy mennyire édesek, illetve mennyire vannak túlcukrozva.

Zott Szívecske

Enyhén krémes állaga van, ami egy nagyon vékony barackos aromát rejt magában. Hiába a magas cukortartalom, nem túlzottan édes. Pár apró gyümölcshúst is találni benne, de a 2%-tól ne várjunk csodát. Visszafogott és enyhe.

Adatok: 125 gramm, 2% gyümölcstartalom, 100 grammban 14,2 gramm cukor, 69 ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>>
Gazda réteges joghurt

Állagra folyósabb, még akkor is, ha az alján található gyümölcsréteggel homogénre keverjük. Kóstolásnál elsőre egy savanykás ízvilág toppan be, amit követ a konzervbarack íz. Érdekes együttes. Gyümölcshús van benne dögivel, ez a része hibátlan.

Adatok: 200 gramm, 7,5% sárgabarack, 100 grammban 15 gramm cukor, 189 ft

Mizo Flört őszibarackos

Ez is réteges, aminek az alján lapul a sárga finomság. Intenzív tejszínillat csap ki belőle, amikor kinyitjuk. Hosszas keverés után összeáll a tökéletesen homogén massza, melynek íze eléggé a "műbarackra" hajaz. A savanykás vonal folyamatosan megvan benne, a joghurt rendesen rángatja arcizmainkat.

Adatok: 150 gramm, 7,5% őszibarack, 100 grammban 14 gramm cukor, 115 ft

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>>
Tesco

Kibontás után bizalomgerjesztően sárgás színe van. Semmi savanykás íz nincsen benne, uralkodik végig a barack. Méretes gyümölcsdarabokat találni benne. Kellemes aromákkal dolgozik, és szerencsére nincsen túlédesítve sem. Nem kis meglepetést okozott.

Adatok: 150 gramm, 12% sárgabarack, 100 grammban 13 gramm cukor, 99 ft

Creamfields

Állagra nagyon híg, könnyen cseppen. Ízre egy csipet savanykás íz dolgozik benne folyamatosan, de a barack az úr egyértelműen. Igaz, az sem túl harsány, inkább visszafogott és lágy. Gyümölcsdarabok alig rejtőznek benne. Utóízében erősödik a savanykás vonal. Édesnek nem nevezhető egyáltalán.

Adatok: 140 gramm, 6,5% sárgabarack, 100 grammban 13 gramm cukor, 69 ft

ELBUKTAK A TESZTEN AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS IVÓJOGHURTOK! >>>
Sissy

Kifejezetten híg, ami csak úgy árasztja magából a savanykás illatokat. Kóstolva ez még tovább erősödik. A barack háttértáncos ebben a darabban, itt a joghurt az úr az ő savanykás világával. A gyümölcsdarabok elbújtak benne.

Adatok: 150 gramm, 9% őszibarack, 100 grammban 12 gramm cukor, 65 ft

Zott Jogobella

Állagra sűrű, nem kell kevergetni, mert teljesen homogén. A gyümölcsdarabok hihetetlenül nagyok benne, rendesen harapni kell némelyiket. Nem savanykás, visszafogottan édes barackos ízvilág dominál benne. Az utóíze is egészen kellemes.

Adatok: 150 gramm, 9% sárgabarack, 100 grammban 13,8 gramm cukor. 109 ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>>
Milfina

Egy réteges példány ismét. Sokáig kell mixelni, hogy egy viszonylag homogén terméket kapjunk. Durván savanykás illat árad belőle. Sűrű massza a végeredmény. Inkább savanykás az íze, a barack teljesen elveszik, semmi rá utaló jelet nem találni benne. Kicsit olyan állagra, mint egy körözött.

Adatok: 200 gramm, kb. 11% sárgabarack, 100 grammban 18,8 gramm cukor, 159 ft

Cserpes

Hosszú percekig kell pörgetni benne a kanalat, hogy a homogénhez közel állapotot sikerüljön elérni. Annyira híg, hogy ezt simán lehetne ivójoghurtnak is hirdetni. Maga a joghurt extra krémes és nagyon finom, viszont a barackos irány nem túl erős benne, ennél lehetne bátrabban is tolni bele. Enyhén savanykás utóíze még bőven elfogadható.

Adatok: 250 gramm, 8% sárgabarack, 100 grammban 12,6 gramm cukor, 229 ft

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>>
Pilos

Kibontás után friss tejillat csapja meg orrunkat. Picit hígabb, de még kezelhető. Ízre a barack megvan, de a háttérben ott figyel a joghurt savanykás világa is. Gyümölcsdarabok nincsenek benne, de ízre meggyőző ennek ellenére is. Utóízében marad a gyenge savanykás vonal, nincs vele baj.

Adatok: 150 gramm, 9% őszibarack, 100 grammban 12 gramm cukor, 65 ft

Activia

A reklámbajnok. Illatra inkább a barack érződik rajta. Hatalmas gyümölcsdarabokat rejtettek el benne, szinte minden kanálra jut belőle, ilyen szempontból hibátlan. Állagara sűrűbb, ez nem fog lecsepegni. A barack nem túl intenzív, sok különlegességet nem rejt.

Adatok: 125 gramm, 8,6% sárgabarack, 100 grammban 12,8 gramm cukor, 449 ft – 4 db

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>>
Danone Könnyű és finom

Színre ez is barackosabb, mint az átlag. Illatra akár a tiszta tej. Állagra picit hígabb, de még nem folyik. Gyümölcsdarabokkal elvétve találkozni benne, cserébe viszont a joghurt extra krémes. A barack íze kellemes, nem túl édes, szóval pont jó.

Adatok: 150 gramm, 2,6% sárgabarack, 100 grammban 12,3 gramm cukor, 299 ft – 4 db

Ítélet

A néphiedelemmel ellentétben, nem garancia a réteges joghurt a minőségre vagy arra, hogy attól biztosan finomabb lesz. Nehéz egy ilyen vegyes mezőnyt egységesen osztályozni. Abban az esetben, ha a gyümölcsdarabokra utazunk, akkor csakis az Activiát keressük, abban csurig vannak és nagyok is. A mezőny nagy meglepetése a tescós joghurt, meglepően jó íze van. Az ajánlott kategóriába került még a Creamfields, ami intenzív barackos ízével emelkedik ki a mezőnyből.

A Cserpesben a joghurt extra krémes állaga az, amit érdemes megemlíteni. A Pilos és a Jogobella a barack egészen tiszta ízével dolgozik, emiatt kiemelhetőek.

A kerülendő kategóriát a Milfina, Mizo és a Sissy érte el.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.